ShippingWatch

Logistik

Kontainers lander aftale med Ceva Logistics

CMA CGM-ejede Ceva Logistics er den seneste store speditør, som har koblet sig på Kontainers e-commerce-platform. Ifølge Kontainers er der tale om en "syv-cifret"-aftale, som løber over flere år.

Transportkoncernen NTG vil børsnoteres via bagvejen

NTG vil gennemføre en indirekte børsnotering gennem tidligere biotekselskab. "Tidspunktet er nu kommet, hvor en børsnotering er det rigtige strategiske skridt til at sikre fremtidig vækst," siger formand Eivind Kolding.

CMA CGM-gruppens kvartalsresultat ender i minus

CMA CGM gruppen har i årets andet kvartal løftet omsætningen og fragtet flere containere "på trods af en usikker geopolitisk situation," skriver selskabet. Bundlinjen er dog faldet markant og går i rødt.

Her er sidste uges vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Med et opkøb af tre skibe mener Clipper Group-CEO Peter Norborg, at rederiet er "ovre det værste," sagde han til ShippingWatch. Læs også om optimistiske drilling-analytikere og shipping-investor Peter Jein, der netop har gjort et nyt skibskøb.

Maersk investerer i digitalt bookingfirma

Maersk investerer sammen med Ports America i det bookingselskabet Loadsmart i USA. Det er andet år i træk, hvor Loadsmart har hentet en tocifret investering i dollar fra bl.a. Maersk.

Megaskibe skærer services på Asien-Europa ned

Mens der er kommet større og større containerskibe ind på hovedruten mellem Asien og Europa, er det kun gået den anden vej for antallet af services. Og det vil fortsætte de næste par år, vurderer Sea-Intelligence.

DSV indstiller tidligere Panalpina-næstformand til bestyrelsen

Den tidligere næstformand i Panalpina, der også er formand for storaktionæren Ernst Göhner Fonden, bliver nu indstillet til DSV's bestyrelse efter opfordring fra fonden. Han er tidligere kritiseret for en dobbeltrolle i forbindelse med salget af Panalpina.

Sidste uges bedste historier på ShippingWatch

ShippingWatch kunne i sidste uge fremlægge en fortrolig Maersk-plan, der lægger op til at ændre løn og vilkår for rederiets besætning. I Norge har Fredriksen fået smag for opkøb af tankskibe, og danske Hafnia har – modsat flere konkurrenter – landet overskud i produkttank.

DSV skærer fem chefstillinger i Panalpina

Fem chefer har mistet deres stillinger i Panalpina, efter DSV i sidste uge kunne lukke overtagelsen af selskabet. Tre chefer fortsætter i det nye selskab, mens det er uklart, hvad der skal ske med de to sidste – heriblandt en dansker.

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Mandag lykkedes det endelig for DSV at lukke handlen med Panalpina, hvorefter CFO Jens Lund varslede fyringer. Ugen bød også på en advarsel mod skrøbelige scrubbere, Maersk Drilling fremlagde regnskab og flere shipping-aktier tog endnu et dyk.

DSV-top varsler afskedigelser som led i Panalpina-køb

Ligesom ved opkøbet af amerikanske UTi ventes indlemmelsen af Panalpina også at medføre afskedigelser, fortæller CFO Jens Lund til ShippingWatch. DSV-ledelsen kan nu se frem til et par års arbejde med at indlemme det schweiziske milliardopkøb.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere