ShippingWatch

Altor holder fast i OW Bunkers søsterselskab - endnu

Den svenske kapitalfond Altor har ingen aktuelle salgsplaner med Wrist Ship Supply. "Masser af muligheder for at udvikle selskabet globalt," siger Søren Johansen, partner i Altor, til ShippingWatch.

Foto: Mik Eskestad/POLFOTO/arkiv

Kapitalfonden Altor, der siden 2007 har ejet Wrist Ship Supply ved siden af det nu nedsmeltede OW Bunker, har ingen aktuelle planer om at opgive ejerskabet af selskabet, der er leverandør af forsyninger til skibe og offshoreplatforme.

Wrist Ship Supply offentliggjorde onsdag regnskab for 2014, der viste markant fremgang i omsætning og overskud.

"Der er fortsat mange muligheder for Wrist Ship Supply for at vokse globalt, både organisk, gennem opkøb og ved nye forretninger. Det er en udvikling, vi meget gerne understøtter, og vi mener fortsat, der er meget at gøre i at støtte ledelsen og udvikle virksomheden. Så der er ingen planer på nuværende tidspunkt om at sælge virksomheden,” siger Søren Johansen, partner i Altor Equity Partners A/S:

"Det er et meget fragmenteret marked, Wrist Ship Supply opererer i, og med store globale og regionale konkurrenter, mens der traditionelt er lokale skibshandlerforretninger. For os er der mulighed for at vokse. Både ved at købe globale spillere og også, hvad vi løbende gør, køb af lokale spillere, hvor mange ofte er i familieeje. Wrist Ship Supply er en kombination af at kunne levere en global service af en høj kvalitet til kunderne, mens vi også skal levere og være konkurrencedygtig på prisen lokalt i den enkelte havn. Med andre ord en kombination af global scale og lokalt købmandskab."

Søren Johansen afviser ikke, at en børsnotering af selskabet kan komme på tale i forbindelse med Altors exit, men selskabet har i dag ikke den tilstrækkelige størrelse:

"Alle exits er mulige, også for et godt selskab som Wrist Ship Supply, men størrelsesmæssigt er virksomheden i underkanten i forhold til en børsnotering."

Adskilt fra OW Bunker

Wrist Ship Supply blev i begyndelsen af 2014 udskilt fra OW Bunker som et selvstændigt selskab og er således uberørt af dramaet og det juridiske opgør om årsagerne til OW Bunkers sammenbrud i november sidste år.

Wrist Ship Supply 5580.jpg

"Det har hele tiden været meningen, at de to selskaber ikke skulle sælges sammen, og de har også været drevet som adskilte selskaber i en årrække. Da OW Bunker skulle børsnoteres, blev Wrist Ship Supply derfor spaltet ud," siger Søren Johansen.

Salget i Wrist Ship Supply voksede i 2014 med 9,5 procent til en rekordomsætning på godt 3,3 milliarder kroner, mens driftsresultatet steg fra 180 millioner kroner i 2013 til 212 millioner i 2014 svarende til en stigning på 18 procent.

Det samlede overskud blev på 104 millioner kroner mod 76 millioner kroner i 2013, en stigning på 37 procent.

Opgøret om OW Bunkers konkurs

Altor, og Søren Johansen, er centrum i den massive kritik, der er rejst af institutionelle og og private investorer i forbindelse med børsnoteringen af OW Bunker og i kølvandet på den økonomiske kollaps og senere konkurs i selskabet.

OW Bunker-investorer: Nye oplysninger er interessante

Bl.a. arbejder Foreningen OW Bunker-investor på vegne af mere end 3.000 medlemmer, der har tabt en kvart mia. kroner på OW Bunkers konkurs, på at anlægge et eller flere gruppesøgsmål i et forventet retsopgør om, hvorvidt oplysningerne om OW Bunker og ikke mindst risikoen i forbindelse med olieforretninger var fyldestgørende i børsprospektet.

Wrist Ship Supply vil vokse i Asien i 2015

Kapitalfond tjente stort på udskilt OW-selskab

Opsplitning af Wrist-selskaber på plads inden 2014

Ejer hev milliarder ud af OW Bunker inden børsnotering

OW Bunkers ledelse blev underrettet om kæmpekredit

Skandaleramt OW Bunker-datter har skyhøje tilgodehavender

 

 

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere