ShippingWatch

Medie: Maersk sætter Esvagt til salg for fire mia kroner

Maersk har ifølge Berlingske sat offshorerederiet Esvagt til salg for cirka fire milliarder kroner. Det sker, efter at en stærk uenighed med blandt andre tidligere fiskeriminister Kent Kirk tilsyneladende er løst efter flere års strid.

Esvagt Aurora

Maersk har indledt en salgsproces af offshorerederiet Esvagt, der har base i Esbjerg. Det skriver Berlingske tirsdag.

Ifølge avisens kilder hyrede Maersk for godt en uge siden Danske Bank til at stå for salget af Esvagt, der leverer sikkerhedsydelser til eksempelvis boreplatforme i Nordsøen og Barentshavet. Esvagt har en flåde på 40 fartøjer og beskæftiger cirka 800 medarbejdere.

Maersk ejer 75 procent af Esvagt, mens de resterende 25 procent ejes af blandt andre den tidligere fiskeriminister Kent Kirk, der er næstformand i bestyrelsen i Esvagt.

Delt ejerskab

Maersk deler ejerskabet med en stribe lokale Esbjerg-erhvervsfolk, og de lokale medaktionærer har strittet imod et salg af Esvagt, fordi de gerne så selskabet blive i Esbjerg frem for at ryge på udenlandske hænder.

»Striden med Kent Kirk og co. er blevet løst på en eller anden måde, så nu kan Mærsk endelig komme videre med et salg af Esvagt,« siger en kilde til avisen med kendskab til processen.

Avis: Esvagt-aktionærer spærrer for salg

Ifølge Berlingskes kilder vil Esvagt, som i 2013 tjente 270 millioner kroner ud af en omsætning på små 900 millioner kroner, blive sat til salg for cirka fire milliarder kroner.

»Vi støtter fuldt ud Esvagt og vækststrategien – også med den fornødne kapital til investeringer. Det betyder ikke, at Esvagt eller andre af Gruppens virksomheder uden for kerneaktiviteterne aldrig kan blive solgt, skulle der opstå en mulighed, som er bedre for dem og for A.P. Møller–Mærsk,« skriver pressekonsulent Mikkel Elbek Linnet i en e-mail til Berlingske.

Allerede i 2013 var der vedholdende forlydender om, at Maersk ønskede at sælge Esvagt, mens ejergruppen anført af Kent Kirk strittede imod.

Trond Westlie, CFO i Maersk Gruppen, har siden september 2014 været formand for bestyrelsen i Esvagt, hvor også Bendt Bendtsen, tidligere erhvervsminister og nuværende medlem af Europa-Parlamentet, sidder.

PwC: Regeringens tonnageudspil vil koste job

"Frasalgsgeneralen" skal skabe vækst i MCI

Esvagt: Markedet er stabilt igen

Esvagt hjem med rekordoverskud i 2013

 

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere