KKR vil finansiere shippingindustri

Det amerikanske equity-investeringsselskab Kohlberg Kravis Roberts etablerer nyt maritimt selskab, der sigter mod finansiering i shippingbranchen. 580 mio. USD ligger klar i tanken.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Den trængte shippingbranche får nu nye finansieringsmuligheder med en ny spiller på markedet. Det private amerikanske equity-investeringsselskab KKR & Co træder nemlig med et nyt maritimt selskab ind i det tomrum, som opstod efter 2008-recessionen, efter at mange banker trak sig som investeringsvillige i forhold til shippingbranchen. Det skriver Bloomberg.

Det nye selskab hedder Maritime Finance Company, og det har fra start en pengetank på omkring 580 mio. USD, hvoraf 45 pct. kommer fra investeringsselskabet KKR & Co. Det New York-baserede selskab vil låne penge ud til hele den maritime industri og vil blive styret af Kristan Bodden og Gabriel Tolchinsky, der begge kommer rådgivningsfirmaet Helios Advisors LLC.

Amerikanske fonde på tysk opkøbsjagt

Maritime Finance Company støder til gruppen af kapitalfonde, der også har set muligheder i industrien, som siden 2008 har været gennem den værste krise siden 1970. I gruppen finder man blandt andet de etablerede kapitalfonde Blackstone Group, JPMorgan Chase & Co.og  Oaktree Capital Group.

”Dette er et område, som historisk er blevet betjent af de europæiske banker. Den aktuelle forvridning i den europæiske banksektor har skabt et betydeligt indlånsunderskud i finansiering af maritime aktiver," lyder det fra Kristan Bodden.

Kapitalfonde øger eksponering i shipping

Kapitalfond med i muligt bud på Maersks supertankere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også