ShippingWatch

Teekay i nyt LPG-joint venture

Exmar og Teekay LNG Partners er gået sammen i et joint-venture med fokus på LPG-skibe. Målet er at udvide samarbejdet på sigt ved at udnytte den nuværende og fremtidige efterspørgsel på brændstoffet.

Det kan gå hen og blive et frugtbart ægteskab, når to store spillere på markedet for LPG kommer i gang med deres nye samarbejde om at transportere og eksportere i særdeleshed amerikansk LPG.

Et samarbejde med fuldstændig ligeligt fordelt ejerskab på 50 pct. til hver. Det Antwerpen-baseret selskab Exmar, der har fokus på skibsinfrastruktur, bidrager med i alt 16 LPG-skibe, mens den anden partner, rederiet Teekay LNG Partners, tyr til pengekassen og skyder 140 mio. dollars i projektet, der hedder Exmar LPG Bvba.

 MAN om ny kontrakt: Det er temmelig epokegørende

Adm. direktør for Exmar NV, Nicolas Saverys, forventer sig meget af samarbejdet:

"Vi deler den samme vision og strategi om at få handel inden for gasskibsfarten til at vokse og glæder os til at implementere vores ideer hurtigst muligt," siger han i en pressemeddelelse.

"Nye eksportprojekter inden for gas, der er planlagt til at gå i gang, kombineret med relativt beskeden ordrebog for LPG-skibe, forventes at resultere i stor global efterspørgsel efter den nuværende LPG-flåde."

MAN ser tegn på gennembrud for gasmotorer 

Kinesisk eksportbank yder nye milliardlån til shipping
 

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs