ShippingWatch

Havnestrejke tvinger Maersk til Mexico

Den omfattende strejke i USAs to største havne får nu store containerrederier som Maersk Line til at omdirigere deres skibe til havne i Mexico, mens fyldte skibe bliver flere og flere i og uden for de californiske havne, skriver Financial Times.

Foto: Hanjin

Omfattende arbejdsnedlæggelser i USAs to største havne i Los Angeles og Long Beach har den sidste uges tid sænket farten på verdens fragtskibe betydeligt og får nu blandt andet Maersk Line og Hapag-Lloyd, Tysklands største containerrederi, til at søge mod Mexico for at få losset deres skibe.

Herfra vil fragten blive transporteret videre til USA via tog eller på lastbiler. Det skriver Financial Times.

Andre containerskibe er omdirigeret til Oakland på vestkysten, men rederierne oplyser til Financial Times, at de generelt er forsigtige med at bruge andre havne i USA af frygt for, at strejken skal sprede sig. Andre selskaber har sænket farten på deres i skibe i håbet om, at de først når frem, når strejken er ovre.

Strejken har indtil nu varet i otte dage og begyndte d. 27. november, da ansatte i APM Terminals nedlagde arbejdet i utilfredshed over løn og arbejdsvilkår.

 USAs erhvervsliv kræver Obama ind i havnestrejke 

 Amerikansk havnestrejke breder sig

 Fagforening anklager APM Terminals for aflytning

Mere fra ShippingWatch

To flydende gasterminaler rykker til Europa

Europa kan se frem til at modtage to flydende terminaler til import af LNG i de kommende måneder for at erstatte gas fra Rusland. Blandt andet vil Golar LNG omdanne et LNG-tankskib til en terminal.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs