ShippingWatch

Analyse: Shipping vil overtage fragt fra luftfarten

Ifølge en analyse fra konsulentbureauet Lucintel vil skibsfarten komme til at stå for en større del af transport af varer i fremtiden på bekostning af luftfragten.

Foto: Hanjin

Flere virksomheder vil vælge at sende deres varer med skib i stedet for med fly, vurderer konsulentbureauet Lucintel i en ny analyse. Ifølge konsulentbureauet er der allerede tegn på, at afskiberne vil vælge søvejen, og at dette kun vil blive forstærket i fremtiden, skriver The Strategic Sourceror.

"Ny research indikerer, at godstransport med skib vil ekspandere i slutningen af 2012 og endnu mere i fremtiden. Det markerer et skift fra luftfragtt til søvejen og kan afspejle et ønske i erhvervslivet på at indføre en bedre udgiftsstyring for at sænke omkostnignerne," hedder det.

Ifølge rapporten fra Lucintel vil transport ad søvejen mere end blive fordoblet inden for de nærmeste 20 år. Udover ønsket om at sænke udgifterne kigger erhvervslivet også på, at risikoen for f.eks. terror er større i forbindelse med flytransport og hensynet til miljøet.

Norske Veritas: Afgørende ændringer i verdensflåden frem til 2020 

Ny EU-plan skal booste væksten i den maritime sektor  

 

Mere fra ShippingWatch

I alt 12 skibe er sejlet fra Ukraine lastet med korn

I alt er 12 tørlastskibe lastet med Ukrainsk korn til eksport sejlet fra det krigshærgede land siden mandag sidste uge, hvor det første skib efter en aftale mellem Rusland og Ukraine fik lov til at forlade havnen i Odesa.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs