ShippingWatch

Damco: Europa er bedste sted at drive global virksomhed fra

Europa er det ideelle sted at drive verdensomspændende virksomhed fra, fordi tidszoner og flyforbindelser muliggør nem kontakt til hele verden, mener topchefen for det Mærsk-ejede Damco.

Hvis man forventer, at A.P. Møller-Mærsks speditør- og logistikvirksomhed Damco vil flytte sit hovedsæde fra Nordhavnen til Hong Kong eller Sao Paulo, kan man komme til at vente længe. Det er nemlig langt bedre at drive en international forretning fra Europa, mener den administrerende direktør i Damco, Rolf Habben Jansen.

"Ingen kan se 25 år ud i fremtiden, men jeg vil sige, at det bestemt ikke er noget, vi har på radaren. Hvis du vil drive en global virksomhed, er Europa faktisk det bedste sted at gøre det fra. Bare på grund af simple ting som flyforbindelser og tidszoner," siger Rolf Habben Jansen til ShippingWatch.

Han peger på, at Europas er placering betyder, at man kan have kontakt med Asien om morgenen og Amerika om aftenen. Derudover betyder et bredt udvalg af flyforbindelser, at man indenfor relativt kort tid kan komme til det meste af verden.

"Ser du på balancen i verden og de økonomiske magter, så sker der selvfølgelig et vist skift. Men det man også kan se er, at det stadig vil være vigtigt at dække Asien, Europa og hele Amerika. Hvis du vil gøre det, er Europa rigtig godt placeret. Så chancen for, at vi overhovedet ville overveje at flytte hovedkontor er ret lille," siger Rolf Habben Jansen.

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs