ShippingWatch

Avis: Maersk Line venter vækstfald på Asien-Europarute

Væksten i Maersk Lines største containerrute bliver ikke så stor som i tidligere år, vurderer administrerende direktør Søren Skou overfor Wall Street Journal.

Maersk Line regner med at væksten på dets containerrute mellem Asien og Europa vil dykke helt ned til omkring 3-4 pct. i 2012 mod en samlet vækst på 11 pct. sidste år. Ifølge administrerende direktør for Maersk Line, Søren Skou, skyldes det forventede fald det svage globale økonomiske klima. Det skriver Wall Street Journal tirsdag.

- Den nuværende situation i shippingbranchen er ikke holdbar på lang sigt, udtalte Søren Skou ifølge avisen på en pressekonference mandag.

Situationen er nemlig den, at selvom der forventes en stigning i efterspørgslen på containerfragt i 2012 på mellem 4 og 6 pct., er udbuddet så stort, at det kan hindre en bedring i branchen for eksempel i form af stigende fragtindtægter.

Ruten mellem Asien og Europa er af stor betydning for Maersk Line, da den udgør 40 pct. af indtægterne, men alligevel advarer Skou om, at der vil ske yderligere reduktioner i kapaciteten på ruten. Samlet set regner Maersk Line med at øge sin globale markedsandel til 16 pct. i 2012.

(Ritzau Finans)

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Et hedt tankmarked får tørlast-investorer på banen, siger Maersk Tankers. Eneti sætter vindplan på hold i USA, Clipper Group i kæmpe handel, Ikea dropper container-strategi, og BW Groups Sohmen-Pao forventer grønne forsinkelser.

Læs også

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs