ShippingWatch

Telefonaflytning, store bonusser og 100.000 dokumenter fra USA: Dan-Bunkering-sagen er skudt i gang

Politiet har aflyttet Keld R. Demant, og to ansatte i Dan-Bunkerings Kaliningrad-kontor tjente store bonusser på at sælge jetbrændstof til to russiske selskaber, der ifølge USA har spillet en central rolle i at omgå sanktioner i Syrien. Det kom frem i retten på første dag i sagen.

Sagen mod Dan-Bunkering, Bunker Holding og topchefen i Bunker Holding begyndte tirsdag ved Retten i Odense. | Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

To af Dan-Bunkerings medarbejdere på repræsentationskontoret i Kaliningrad har tjent store bonusser på at sælge jetbrændstof til to russiske selskaber, der siden ad omveje fik dirigeret brændstoffet til russisk militær i det sanktionsramte Syrien.

Det kom frem, da straffesagen mod Dan-Bunkering, Bunker Holding og dets topchef Keld R. Demant tirsdag begyndte ved retten i Odense.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs