ShippingWatch

IEA venter at vaccineudrulning vil give olieefterspørgslen et nøk opad

Efterspørgslen efter olie bør stige kraftigt i oktober, efterhånden som vaccinationsraterne stiger. Det mener IEA, det internationale energiagentur.

Foto: JONATHAN ALCORN/REUTERS / X02898

Udrulningen af vacciner mod covid-19 forventes at stimulere olieefterspørglsen i næste måned.

Efterspørgslen på olie bør stige kraftigt i oktober, efterhånden som vaccinationsraterne stiger, vurderer IEA, det internationale energiagentur ifølge The Times.

Efterspørgslen er faldet tre måneder i træk på grund af stigningen i tilfælde af coronasmitte i Asien, men der er "tegn på, at smittetilfældene aftager", meddeler agenturet i sin månedlige oliemarkedsrapport.

IEA forventer, at efterspørgslen vil stige med 1,6 mio. tønder om dagen i oktober og vil fortsætte med at vokse gennem fjerde kvartal.

"Stærk opdæmmet efterspørgsel og fortsatte fremskridt i vaccinationsprogrammer bør understøtte et robust opsving", skriver agenturet ifølge den britiske avis.

Den globale olieefterspørgsel faldt fra næsten 100 mio. tønder om dagen i 2019 til knap 91 mio. tønder om dagen sidste år, hvilket udløste et sammenbrud i priserne.

Men siden er priserne steget, i takt med at efterspørgslen er taget til og efter produktionsbegrænsninger fra Organisationen af Olieeksporterende lande og allierede (Opec+).

IEA forventer, at den gennemsnitlige efterspørgsel ville stige med 5,2 mio. tønder om dagen i år, lidt lavere end estimeret i sidste måned.

Imidlertid forventer agenturet en stærkere vækst i 2022 på 3,2 mio. tønder om dagen, hvilket vil tage den gennemsnitlige efterspørgsel til 99,4 mio. tønder om dagen, hvilket er næsten tilbage på niveauet før pandemien.

Orkan forsinker stigning i udbuddet af olie

OPEC forventer stigende behov for olie 

Nye tankskibe bliver dyrere trods lav ordrebog 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste artikler på ShippingWatch

Myndighed har anket dom over krænkelsesdømt Maersk-kaptajn, logistikoncernen DSV vokser kraftigt i Sydamerika, Europas behov for kul åbner nyt marked for tørlast, og Maersk Broker erklærer sig parat til vækst inden for tank.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs