ShippingWatch

IEA venter at vaccineudrulning vil give olieefterspørgslen et nøk opad

Efterspørgslen efter olie bør stige kraftigt i oktober, efterhånden som vaccinationsraterne stiger. Det mener IEA, det internationale energiagentur.

Foto: JONATHAN ALCORN/REUTERS / X02898

Udrulningen af vacciner mod covid-19 forventes at stimulere olieefterspørglsen i næste måned.

Efterspørgslen på olie bør stige kraftigt i oktober, efterhånden som vaccinationsraterne stiger, vurderer IEA, det internationale energiagentur ifølge The Times.

Efterspørgslen er faldet tre måneder i træk på grund af stigningen i tilfælde af coronasmitte i Asien, men der er "tegn på, at smittetilfældene aftager", meddeler agenturet i sin månedlige oliemarkedsrapport.

IEA forventer, at efterspørgslen vil stige med 1,6 mio. tønder om dagen i oktober og vil fortsætte med at vokse gennem fjerde kvartal.

"Stærk opdæmmet efterspørgsel og fortsatte fremskridt i vaccinationsprogrammer bør understøtte et robust opsving", skriver agenturet ifølge den britiske avis.

Den globale olieefterspørgsel faldt fra næsten 100 mio. tønder om dagen i 2019 til knap 91 mio. tønder om dagen sidste år, hvilket udløste et sammenbrud i priserne.

Men siden er priserne steget, i takt med at efterspørgslen er taget til og efter produktionsbegrænsninger fra Organisationen af Olieeksporterende lande og allierede (Opec+).

IEA forventer, at den gennemsnitlige efterspørgsel ville stige med 5,2 mio. tønder om dagen i år, lidt lavere end estimeret i sidste måned.

Imidlertid forventer agenturet en stærkere vækst i 2022 på 3,2 mio. tønder om dagen, hvilket vil tage den gennemsnitlige efterspørgsel til 99,4 mio. tønder om dagen, hvilket er næsten tilbage på niveauet før pandemien.

Orkan forsinker stigning i udbuddet af olie

OPEC forventer stigende behov for olie 

Nye tankskibe bliver dyrere trods lav ordrebog 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs