ShippingWatch

Esvagt indgår rekordstor aftale med Totalenergies

Olieselskabet udvider samarbejdet med det vestjyske servicerederi, der får langvarige kontrakter på otte fartøjer, som skal levere langt mere end kun sikkerhedsberedskab. Aftalen forventes at skabe arbejdspladser til flere end 160 danske søfolk.

Esvagt Dana er egentlig et servicefartøj til havvindindustrien. Nu har Totalenergies chartret det til sine projekter i Nordsøen. | Foto: Esvagt

Det esbjergensiske servicerederi Esvagt lander en af de mest omfattende aftaler i selskabets 40 års eksistens. Foruden forlængelse af kontrakter på tre skibe, der primært skal arbejde på Tyra-projektet, har vestjyderne indgået aftaler med Totalenergies på yderligere fem fartøjer. Aftaler, der både er af lang varighed, og hvis arbejdsopgaver udvides markant i forhold til rederiets sædvanlige kernekompetence indenfor beredskab til havs.

Fartøjerne skal ganske vist fortsat fungere som sikkerhedsberedskabs- og redningsskibe. Men derudover skal de også anvendes til transport og overførsler af godt og mandskab i den danske del af Nordsøen. En udvidelse, der skal spare både tid, penge og CO2-udledninger for Totalenergies – foruden naturligvis at udvide forretningen for Esvagt, der forventer at aftalen vil skabe mere end 160 arbejdspladser til danske søfolk.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs