ShippingWatch

Rio Tinto sender 75 pct af sit overskud til investorer

Mineselskabet Rio Tinto har i forbindelse med kvartalsregnskabet hævet sit udbytte til aktionærerne, og dermed bliver størstedelen af overskuddet sendt videre til investorerne.

Foto: Patrick Fallon/Reuters/Ritzau Scanpix

Mineselskabet Rio Tinto hæver sit udbytte til aktionærerne, oplyser selskabet i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal

Rio Tinto vil udbetale udbytte svarende til 5,61 dollar per aktie, som er fordelt mellem 3,76 mio. dollar for perioden og et særligt udbytte på 1,85 dollar. For samme periode sidste år lå udbyttet på 1,55 dollar.

Udbyttet svarer til, at 75 pct. af det ordinære overskud sendes retur til investorerne.

Det sker efter et halvår med et ordinært overskud på 12,2 mia. dollar, hvilket er en stigning fra 4,75 mia. dollar året før. Det var dog mindre end analytikernes forventning om 12,7 mia. dollar, viser estimater indsamlet af Bloomberg News.

Mineselskabet har siden årets begyndelse haft danske Jakob Stausholm , som tidligere har været finansdirektør for A. P. Møller-Mærsk, som administrerende direktør.

Ifølge topchefen har regeringernes stimuluspakker i forbindelse med coronapandemien været med til at skabe stor efterspørgsel efter Rio Tintos produkter. Det er sket på et tidspunkt med store udfordringer i forsyningskæden, som har været med til at sende priserne op.

"Det har gjort det muligt for os, på trods af operationelle udfordringer, at levere finansielle rekordresultater med frie pengestrømme på 10,2 mia. dollar og en underliggende indtjening på 12,2 mia. dollar," siger Jakob Stausholm i forbindelse med regnskabet

Rio Tinto suspenderer arbejde i sydafrikansk mine og erklærer force majeure

Rio Tinto vil chartre op mod seks LNG tørlastskibe fra Eastern Pacific 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs