ShippingWatch

Indtjeningen gik frem i 2020 for den norske værftsgruppe Ulstein Group

Den norske værftsgruppe Ulstein Group mistede over 900 mio. norske kr. i omsætning, men formåede alligevel at forbedre driftsindtjeningen sammenlignet med 2019, viser regnskabet ifølge Finansavisen.

Foto: Foto: Ulstein/Per Eide

Omsætningen i den norske værftsgruppe Ulstein Group dykkede markant i 2020 - med godt 35 pct. til 1.644 mio. norske kr. sammenlignet med året før, skriver Finansvisen.

Årsagen var lav ordreindgang.

Driftsresultatet gav et lille plus på 7,8 mio. norske kr. på grund af omkostningsbesparelser.

Nettoresultatet efter skat landede dog i røde tal med et underskud på 37,6 mio. norske kr. Det var ikke desto mindre en markant forbedring i forhold til året før, da værftsgruppen tabte 205 mio. norske kr. efter en række tab på såkaldte prototypeprojekter.

Coronapandien har påvirket både omsætning og omkostningsniveauet negativt i 2020. Koncernen formåede alligevel at opretholde et relativt højt aktivitetsniveau gennem året hovedsagelig på grund af en eksisterende ordreserve, skriver avisen.

"Trods driftsudfordringer knytttet til covid-19 har vi opnået et positivt driftsresulat i koncernen. Det viser, at vi er lykkedes med omstillingsprocessen efter nedgangen i olie- og gasmarkedet", siger Cathrine Kristiseter Marti, koncernchef i Ulstein Group til den norske avis.

Ulstein Group leverer produkter og tjenester inden for skibsdesign, skibsbygging og udstyrspakker til det internationale marked.

To af Nordens største banker er blevet indehavere af ti offshore-skibe 

Topchef for familieejet værftsgruppe stopper efter 22 år 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs