ShippingWatch

Over 300 underskrivere af erklæring mod pirateri i Guineabugten

Skibsfarten mobiliserer politisk mod pirateriet i Guineabugten med en fælles erklæring, som skal føre til styrket bekæmpelse af pirateriet. Over 300 virksomheder og organisationer har nu skrevet under på erklæringen.

Foto: Finn Frandsen

Flere end 300 maritime virksomheder og organisationer har foreløbig underskrevet erklæringen The Gulf of Guinea Declaration, der skal styrke bekæmpelsen af pirateri i Guineabugten.

Formålet med erklæringen er at nedbringe antallet piratangreb i Guineabugten med 80 pct. inden udgangen af 2023. Sidste år skete over 95 pct. af alle piratoverfald mod skibsfarten i Guineabugten. I midten af maj havde erklæringen 100 underskrivere, og listen over deltagere er således tredoblet på under en måned.

Erklæringen, som Bimco har været med til at organisere, opfordrer blandt andet nationale regeringer til at engagere sig i kampen mod pirateriet ved at sende krigsskibe og andet materiel til Vestafrika for at sætte en effektiv stopper for piraterne.

"Vi står med et akut sikkerhedsproblem i Guineabugten, og det internationale samfund er nødt til at handle, hvis vi skal nedbringe antallet af angreb på handelsflåden og kidnapninger af søfolk i området. Danmark stiller med et meget stort bidrag, når vi sender en fregat afsted til efteråret, men vi mangler stadig at se samme håndfaste opbakning fra andre lande," sagde Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, da initiativet blev annonceret i sidste måned.

Folketinget godkendte den 25. maj, at Danmark sender en fregat og en helikopter til Vestafrika senere på året til piratbekæmpelse.

Ifølge FN's maritime organisation, IMO, var der i 2020 90 hændelser med piratangreb i Guineabugten - en stigning på 20 i forhold til 2019 - og hvor i alt 112 søfarende blev rapporteret som kidnappede eller forsvundne.

IMO har også opfordret FN's medlemslande til at støtte indsatsen mod pirater i Guineabugten.

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

En bestemt dag i 2016 kan blive afgørende i Dan-Bunkering-sagen, pres på verdens forsyningkæder får store import-virksomheder til at lede efter alternativer, topchefer ser opsving fortsætte ind i 20'erne, fem Maersk-officerer suspendet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs