ShippingWatch

Verdensbankens står fast på advarsel mod LNG-drevne skibe

USA's og andre landes mål om CO2-neutralitet i 2050 svækker business-casen for LNG som skibsbrændsel, siger økonom i Verdensbanken Dominik Englert i et interview med ShippingWatch. Med den accelererede klimaindsats, der sker i øjeblikket, kan tiden rinde ud for LNG i skibsfarten.

Foto: UECC

Med det voksende politiske pres for en hurtig omstilling af den globale økonomi fra fossil til bæredygtig produktion skal rederierne tænke sig om en ekstra gang, før de investerer i LNG som et overgangsbrændstof til skibe, advarede Verdensbanken i en nylig rapport om LNG som skibsbrændsel.

Siden rapporten blev offentliggjort, har politikere i mange lande forstærket indsatsen mod klimaforandringer, og med den udvikling fremstår risikoen for fejlinvesteringer i LNG-skibe nu som endnu større.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs