ShippingWatch

Folketinget har godkendt dansk fregat til Guineabugten

Et politisk flertal i Folketinget har godkendt, at Danmark sender en fregat, en Seahawk-helikopter og en maritim indsatsstyrke til Guineabugten ud for Vestafrika for at bekæmpe pirater.

Danmark sender en fregat til Guineabugten til bekæmpelse af pirateri. Det kan blive fregatten Absalon. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) | Foto: HENNING BAGGER/bag / scanpix

Et bredt politisk flertal i Folketinget har i dag tirsdag vedtaget et forslag fra regeringen om, at Danmark kan indsætte en fregat, en Seahawk-helikopter og maritim indsatsstyrke i Guineabugten ud for Vestafrika for at bekæmpe pirater.

Forslaget blev vedtaget af alle Folketingets partier undtagen Enhedslisten og Alternativet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs