ShippingWatch

NGO kritiserer rederi-alliance for "uetisk" kommunikation om emissioner fra skibe

Clean Shipping Alliance har ’fabrikeret’ et vildledende citat i en pressemeddelelse, der angriber ny miljørapport fra den internationale miljøorganisation ICCT. Det mener ICCT selv, som går til modangreb på Clean Shipping Alliance.

Scrubber i Wärtsilä Moss' fabrik i Suzhou. | Foto: PR/Wärtsilä

Clean Shipping Alliance, som en gruppe af rederier står bag, vildleder offentligheden på en ”uetisk” måde om indholdet i vaskevand fra såkaldte open-loop scrubbers, der renser udstødningen fra skibsmotorer, siger NGO’en The International Council on Clean Transportation (ICCT).

I en nylig pressemeddelelse omtalt af ShippingWatch kritiserede Clean Shipping Alliance en ny rapport fra ICCT om globale udledninger fra scrubbere for at beskrive vaskevand fra scrubbers som ”varmt, forurenet og syreholdigt slam”.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Uenighederne sejrede, da IMO's miljøkomité forsøgte at skabe konsensus om nye klimaindsatser inden for skibsfarten. Maersk er frustreret. En stort tænkt, men kritiseret metanolfabrik i USA med Hafnia som medinvestor smuldrer. Springer konkurrenterne på Maersks Tradelens blockchain-projekt, der nu rulles ud i Kina?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs