ShippingWatch

Sidste uges bedste historier hos ShippingWatch

Maersk skærper de finansielle mål og forudsiger årlig vækst på 10 pct. i logistikforretningen. DFDS' milliardopkøb af hollandsk logistikselskab undersøges af EU's konkurrencemyndigheder. Den store afskiber, Ikea, er modstander af LNG som skibsbrændstof til at reducere CO2-udledning. USA vaccinerer udenlandske søfarende bl.a. Torm-besætninger og kaldes foregangsland.

Foto: IKEA

Ikea afviser LNG som det skibsbrændstof der skal sænke CO2-aftrykket

Mens forskellige shippingaktører diskuterer brugen af LNG i kampen om at nedbringe skibsfartens udledning af CO2, fastslår en af verdens største afskibere, Ikea, at gas ikke er den rigtige vej at gå for rederierne.

"Vi mener ikke, LNG vil give den nødvendige reduktion af CO2, og det er stadig et fossilt brændstof," siger Global Sustainability Manager, Elisabeth Munck af Rosenschöld, Ikea Transport & Logistics Services, til ShippingWatch.

Ikea afviser LNG som det skibsbrændstof der skal sænke CO2-aftrykket

CMA CGM tror på biometan som et næste skridt for udskældte LNG 

 

Foto: DFDS
Foto: DFDS
 

DFDS's milliardopkøb er kommet under Margrethe Vestagers konkurrentlup

DFDS' opkøb af det hollandske HSF Logistics har fået EU og konkurrencekommissær Margrethe Vestager til at stille spørgsmål til handlen. Integrationen af milliardkøbet er blevet forsinket, og det koster omsætning og indtjening i år, siger topchef Torben Carlsen til ShippingWatch.

"Det har taget længere tid at finde markedsdata, end vi havde håbet på, og så har EU sendt en række spørgsmål, som vi har svaret på. Vi siger derfor, at det bliver omkring 1. juli, at vi får en godkendelse", siger Torben Carlsen til ShippingWatch.

"Der er ikke ændret noget i vores holdning til, om vi tror, at der er problemer. Det tror vi ikke, at der er. Det betyder selvfølgelig lidt negativt for omsætning og indtjening for indeværende år", tilføjer han.

DFDS' milliardopkøb er kommet under Margrethe Vestagers konkurrencelup

DFDS' fragtmængder gik frem med 50 pct i april 

Foto: PR / Maersk
Foto: PR / Maersk
 

Maersk melder sig parat til at sætte fart i væksten inden for logistik

Efter år med forsigtig ekspansion inden for logistik er Maersk nu klar til hurtig vækst på mindst 10 pct. om året baseret på en transformeret forretning.

På Maersks kapitalmarkedsdag præsenterede virksomhedens topledelse sine mål for den transformerede forretning. Logistik forventes at vokse organisk med mindst 10 pct. årligt, mens Maersk venter en driftsmargin (ebit) på over 6 pct. om året, når markedet normaliserer sig igen efter pandemien.

"Vi har arbejdet på denne transformation i lang tid, og nu viser resultaterne sig i tallene, så vi kan forpligte os. Man kan aldrig vide sig sikker, før man ser det ske. Er det lige om hjørnet? Har vi forstået dette rigtigt?",siger Vincent Clerc, CEO for Ocean & Logistics hos Maersk i et interview med ShippingWatch.

Maersk melder sig parat til at sætte fart i væksten inden for logistik 

Maersk-direktør: Nye mål for Mærsk er ambitiøse og realistiske 

Søren Skou forventer at investere op mod 4,5 mia dollar årligt 

Maersk overvejer ejerskab af containerfabrik

Foto: Avance Gas
Foto: Avance Gas

Skyhøje tørlastrater får Golden Ocean til at satse stort på spotmarkedet

Med skyhøje capesize-rater og et tørlastmarked i vedvarende optur, kan Golden Ocean nu se sine satsninger betale sig. Rederiets CEO forventer at forblive på spotmarkedet i 2021. Det usædvanlige marked står i blændende kontrast til samme tid sidste år, da Andersen overtog stillingen i et kriseramt Golden Ocean.

Rederiets CEO, Ulrik Uhrenfeldt Andersen, udtaler, at rederiet traf den rigtige beslutning, da de gik ind i andet kvartal med hele rederiets capesize-flåde på spotmarkedet:

"For fire måneder siden købte vi 18 skibe, hvilket øgede vores flåde med 25 pct. og cementerede vores position som den største børsnoterede ejer af capes. Vores primære fokus er nu at generere profit, så bestyrelsen kan fordele udbyttet, såfremt de ønsker det."

Skyhøje tørlastrater får Golden Ocean til at satse stort på spotmarkedet

Foto: PR / Torm
Foto: PR / Torm

Besætninger fra Torm- og Anglo-Eastern-skibe vaccineres under nyt program i USA

Søfolk fra to Torm-skibe bliver i dag og i morgen vaccineret mod coronavirus under amerikansk vaccinationsprogram. Topchef Jacob Meldgaard, der også er formand for Danske Rederier, opfordrer andre lande til at gøre som USA. "Det her er virkelig vigtigt for de søfarende," siger han til ShippingWatch. Anglo-Eastern har også taget imod vaccineprogrammet.

"Den amerikanske regering er et foregangsland, når de vælger at tilbyde vaccination af udenlandske søfarende. Jeg kunne godt tænke mig, at andre lande gjorde noget tilsvarende. De søfarende er nøglemedarbejdere og helt afgørende for, at den globale handel kan fungere trods en pandemi," siger Jacob Meldgaard, adm. direktør i Torm og desuden formand for interesseorganisationen Danske Rederier.

Besætninger fra Torm- og Anglo-Eastern-skibe vaccineres under nyt program i USA 

Danske Rederier presser på for amerikansk vaccinationsløsning i Danmark

 

Læs også...

For de danske rederier er EU's CO2-udspil ikke mindst en kamp om gratis kvoter 

MSC chartrer 11 containerskibe der skal sejle på LNG 

Hapag-Lloyd oplever massiv fremgang i første kvartal

DFDS ser det svært for tre rederier at tjene penge i kanalen

Prosafe anker dom om hotelrig til Højesteret

Torm opbygger historisk stor flåde af produkttankskibe på ryggen af svagt marked

Skrotningen af produkttankskibe har allerede tangeret 2019 og 2020

Optur overrasker Ultrabulk: "Vi havde ikke forventet, at kvartalet ville blive så stærkt"

Alfa Laval endte som køber af StormGeo efter budkamp 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs