ShippingWatch

Nye retningslinjer fra FN skal sikre skibsbesætningers basale rettigheder

Coronapandemien har skabt urimelige arbejdsforhold for hundredtusindvis af søfolk. Det skal nye retningslinjer fra FN og IMO ændre.

Foto: PR / Maersk Tankers

Med et nyt sæt retningslinjer for søfolks fundamentale rettigheder håber FN og den internationale maritime organisation IMO, at søfarten kan løse problemet med personale, som tilbringer unødigt lang tid på skibe som følge af coronapandemien.

De nye retningslinjer, der går under navnet Human Rights Due Diligence Tool, er blevet til ud fra en bekymring for, at bemandingskrisen under coronakrisen vil fortsætte og tage til i de kommende måneder. I øjeblikket skønnes omkring 200.000 søfolk at være strandet på deres skibe, fordi de ikke kan komme i land, og med den aktuelle smittespredning i store dele af verden, frygter FN og skibsfarten, at bemandingskrisen kan vende tilbage til samme omfang som sidste år, da situationen var værst.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Tradelens håber snart at få store Maersk-rivaler endeligt ombord

Hapag-Lloyd og ONE glimrer ved deres fravær på den digitale platform Tradelens, selvom de for to år siden meddelte, at de ville gå med. "Vi er håbefulde om, at de meget snart vil tilslutte sig," siger Tradelens-chef Mike White. Hapag-Lloyd venter at træffe en endelig beslutning inden længe.

Scandlines henter ny topchef fra bryggeri

Scandlines skifter ud på topchefsposten. Efter mere end ti år i spidsen for rederiet stopper Søren Poulsgaard Jensen som adm. direktør. Afløseren er hentet i Royal Unibrew.

Maersk-satsningen Tradelens har taget hul på kinesisk udrulning

Maersk og IBM's digitale satsning Tradelens har allieret sig med statsejet kinesisk selskab om en udrulning i Kina for at få kinesiske importører og eksportører ombord. Kina er et kritisk marked for platformen, som der fra Esplanaden ventes klar vækst fra i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs