ShippingWatch

Equinor er på jagt efter syv nye energieffektive tankskibe

Det statsejede norske olieselskab Equinor er på udkig efter at chartre syv nybyggede Aframax-råolietankskibe og LR2-produkttankskibe, skriver Finansavisen. Olieselskabet lokker med lange kontrakter.

Foto: NTB SCANPIX/via REUTERS / X02351

Det statslige, norske olieselskab har lagt et bud ud på at chartre syv nybyggede Aframax-råolietankskibe og LR2-produkttankskibe, skriver Finansavisen.

Olieselskabet lokker med lange kontrakter, der kan forlænges op til ti år. Skibene, der i nybygningspris ligger på 60-70 mio. dollar, skal ifølge Finansavisen leveres i 2023 og i begyndelsen af 2024.

Equinor arbejder på at nedbringe udledningen af CO2 fra den omfattende flåde af tank- og offshore-skibe, som selskabet opererer.

Målet er at halvere udledningerne i henholdsvis Norge og globalt inden 2030 og 2050 sammenlignet med niveaerne i 2005 og 2008, skriver avisen.

Oliegiganter står bag nyt norsk oliefund 

Equinor oplever færre uheld og personskader

Equinor slår rekord efter stime af oliefund 

Mere fra ShippingWatch

Euronav taber 71 mio dollar i første kvartal

Euronav har ligesom konkurrenterne fået en svær start på 2021. Underskuddet for første kvartal lander på 71 mio. dollar. Et svagt marked er fortsat ind i andet kvartal ifølge topchef. Opdateres.

EU er klar med bolværk mod kinesisk statsstøtte

Efter blandt andet flere kinesiske opkøb i europæiske havne gennem de senere år, spiller EU-Kommissionen nu ud med et instrument, der skal sikre, at udenlandsk statsstøtte ikke går ind og undergraver konkurrencen for europæiske virksomheder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs