ShippingWatch

Miljøstyrelsen politianmelder stribevis af rederier for at fylde luften med svovlpartikler

36 rederier er de seneste fem år blevet politianmeldt, fordi deres skibe overtræder svovlbekendtgørelsen og forurener luften med svovlpartikler. 17 rederier har fået bøder. En alvorlig sag, siger Miljøstyrelsen.

Helikopter bruger sniffer til at måle svovlindholdet i skibes røggasser | Foto: Foto: Explicit ApS

De danske miljømyndigheder har sendt stribevis af politianmeldelser afsted mod rederier, der mistænkes for at overtræde miljøbeskyttelsesreglerne og forurene luften med for mange svovlpartikler.

36 rederier – fortrinsvis udenlandske – er blevet politianmeldt af Miljøstyrelsen i perioden 2015 til 2020, viser tilsynsresultaterne, som ShippingWatch har fået aktindsigt i.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Corona-smitte i den sydkinesiske havn Yantian skaber kaos på containermarkedet. Erhvervsmanden Thor Stadil erkender at have mistimet sit forsøg som skibsejer, der har kostet ham og kreditorer store tab. Eitzen-familien, der ejer Christiania Shipping, vil gerne se på fusioner. Vigtige dage for global shipping: IMO's miljøkomité holder møde.

Europas maritime industri får ny formand

Organistationen Sea Europe, der repræsenterer skibsværfter og maritimeudstyrsproducenter i Europa, har udpeget en ny formand, der tidligere har stået i spidsen for Damen Group.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs