ShippingWatch

2020 blev rekordår for vindindustri, men investeringer skal speedes op

"Verden skal installere vindkraft tre gange hurtigere i løbet af det næste årti for at forblive på vejen mod nul og undgå de værste konsekvenser af klimaændringerne," lyder det fra brancheorganisationen GWEC.

Foto: Vattenfall

2020 blev det bedste år nogensinde for den globale vindindustri. 93 GW blev installeret verden over, viser tal fra brancheorganisationen GWEC.

Det svarer til en stigning på 53 pct. sammenlignet med 2019. Men det er langt fra nok, hvis kloden skal nå målet om nul-udledning i 2050, vurderer organisationen.

"Verden skal installere vindkraft tre gange hurtigere i løbet af det næste årti for at forblive på vejen mod nul og undgå de værste konsekvenser af klimaændringerne," skriver organisationen.

Rekorden i 2020 var særligt drevet af investeringer i vindenergi i Kina og USA, som er de to største markeder for vindenergi i verden. De to lande stod for 75 pct. af alle nye installationer. Verdens samlede kapacitet er i dag 743 GW.

"Vores nuværende markedsprognoser viser, at 469 GW ny vindkraftkapacitet vil blive installeret i løbet af de næste fem år," siger Ben Backwell, administrerende direktør hos GWEC, til Reuters.

(Artiklen er leveret af vort søstermedie EnergiWatch)

"Not in my backyard" skaber problemer for EU’s havvind-strategi

Vindindustrien tror på fremgang for havvind i USA efter demokratisk valgsejr 

Norske redere efterlyser national havvindstrategi 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Storkunder hos containerrederierne vil have nuludlednings-søfragt i 2040. Et forslag, tre redere hilste velkommen. Ekstreme priser på fragt kan sende afskibere ud i konkurs, og storbanken DNB advarer andre banker om at gentage en stor fejl.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs