ShippingWatch

Sidste uges vigtigste artikler på ShippingWatch

Topchef i management-selskab langede ud efter charterer, der ikke hjælper nok til med besætningsskift på strandede skibe, og kort efter fratrådte han sin stilling. Efter piratangreb kræver Maersk en mere effektiv militær beskyttelse i Guineabugten, men minister har svært ved at hente opbakning.

Maersk kræver øget militær beskyttelse i den piratplagede Guineabugt

Maersk appellerer til, at myndighederne indsætter en "effektiv militær kapacitet" i Guineabugten for at øge sikkerheden for skibe og besætninger.

Sådan lød det fra Maersks sikkerhedschef til ShippingWatch, efter at to Maersk-skibe inden for en måned er blevet angrebet af pirater. Senest blev containerskibet Maersk Cardiff onsdag aften forsøgt bordet af pirater.

Også den danske regering med forsvarsminister Trine Bramsen (S) i spidsen har de seneste par måneder arbejdet hårdt på at få opbakning fra andre europæiske lande til en fælles militær flåde-mission i Guineabugten med det formål at øge beskyttelsen af handelsskibe. Dog indtil videre uden held.

Maersk kræver øget militær beskyttelse i den piratplagede Guineabugt

Maersk-skib forsøgt angrebet af pirater i Guineabugten

Danmark får nul opbakning til fælles kamp mod piratangreb i Guineabugten

Norges forsvarsminister har ingen planer om militærflåde i Guineabugten

 

Ship management-topchef langer ud efter charterer i kulkonflikt

Foto: PR / Wallem Group/ Ilja C. Hendel
Foto: PR / Wallem Group/ Ilja C. Hendel
 

Frank Coles, som fredag stoppede som topchef i ship management-selskabet Wallem Group, langede kort tid inden sin fratrædelse ud efter charterer, der ikke hjælper til med besætningsskift på skibe strandet ud for Kina med australsk kul.

Flere store tørlastselskaber som Oldendorff og Golden Ocean har bl.a. haft skibe liggende stille ud foran Kina, siden landet i sommer nægtede af tage imod skibenes australske kullaster.

Samme dag som Coles' udmelding meddelte bestyrelsen i Wallem Group, at den nu tidligere topchef ønsker at være mere involveret i at fremme søfolkenes velfærd, og at han derfor vil forlade selskabet inden for kort tid.

Ship management-topchef langer ud efter charterer i kulkonflikt nær Kina 

Oldendorff, Golden Ocean og Star Bulk har ventet forgæves ud for Kina i månedsvis: "Uden fortilfælde"

Topchef stopper i Wallem Group

 

Endnu en dansker forlader ledelsen i Trafigura og Fredriksens bunkerselskab

Foto: Trafigura
Foto: Trafigura
 

Først var det CEO Anders Grønborg, og nu blot syv måneder senere har endnu en dansker forladt ledelsesgruppen i Trafigura og John Fredriksen-gruppens fælles bunkerselskab TFG Marine. Et selskab, der har som målsætning at sætte sig på en "betydelig del af bunkermarkedet."

Endnu en dansker forlader ledelsen i Trafigura og Fredriksens bunkerselskab

 

Scorpio Tankers forudser ny optur for produkttank –  andre er skeptiske

Foto: PR / Euronav
Foto: PR / Euronav
 

Verdens største produkttankrederi Scorpio Tankers forventer stor vækst i år i efterspørgslen efter raffinerede olieprodukter. Blandet andet vil lukning af ældre raffinaderier vil bidrage til fremgang på produkttankmarkedet, lyder det.

Men i modsætning til tankrederiet forudser mæglerhuset Simpson Spence Young, at 2021 bliver et udfordrende år for tankmarkedet. Mæglerhuset peger bl.a. på, at det der skulle have drevet tankmarkedet frem, var eksporten af råolie fra USA. Men frem mod sidste kvartal af 2020 var eksporten af amerikansk råolie faldet markant.

Scorpio Tankers forudser ny optur for produkttank

Eksport af råolie fra USA gav langtfra det boost tankrederierne håbede på

 

Shippingprofils rederi åbner i Danmark med tidligere Maersk-, A2Sea- og Ørsted-folk

Foto: PR-FOTO
Foto: PR-FOTO
 

Arne Blystads offshorerederi OHT, der ligesom Scorpio og Cadeler satser stort på havvind, åbner senere på året i Danmark. Selskabet har ansat flere erfarne kræfter med fortid hos Maersk Supply Service, Vattenfall, Ørsted og Deme til at stå for den danske ekspansion.

Shippingprofils rederi åbner i Danmark med tidligere Maersk-, A2Sea- og Ørsted-folk

 

Læs også:

Svitzer er begyndt på 2021 med flere spørgsmål end svar

Maersk Tankers får ny HR-direktør

To døde efter ulykke på BW Offshore-skib

Seadrill-selskab dropper rentebetaling på lån

Danske Rederier håber på særaftale og godkendelse af ophugning i Indien 

Amerikansk speditør: Overophedet containermarked kræver 500.000 nye containere 

Mere fra ShippingWatch

Maersk Etienne-sag får italiensk politi til at undersøge NGO

NGO'en Mediterranea Saving Human bliver undersøgt af italiensk politi for sin rolle omkring Maersk Etienne og ilandsætningen af de 27 migranter efter 38 dage. Maersk Tankers er bekendt med undersøgelsen og afviser, at der skulle have været en "kommerciel aftale".

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs