ShippingWatch

Interpol efterlyser skibskaptajn og skibsejer fra kæmpe eksplosion i Beirut

De libanesiske myndigheder har bedt Interpol om at efterlyse skibskaptajnen og ejeren af det skib, der lastet med kemikalier endte med at være skyld i kæmpe eksplosion i Beirut sidste år og kostede 200 mennesker livet.

Interpol er blevet bedt af de libanesiske myndigheder om internationalt at efterlyse skibskaptajnen og ejeren af det skib, der lastet med kemikalier endte med sidste år at forårsage en kæmpe eksplosion i havnen i Beirut og koste 200 menneskeliv, skriver Reuters.

Her fem måneder efter en af de største ikke-nukleare eksplosioner udestår en række spørgsmål om, hvorfor et gammelt lager med ammoniumnitrat eksploderede. Landets ledere var angiveligt blevet advaret flere gange mod faren ved at have højeksplosivt materiale oplagret i så mange år og så centralt i byen.

Myndighederne er beskyldt for at have ladet stå til, selv om havne- og toldansatte er blevet tilbageholdt i forbindelse med eksplosionen, der ud over 200 dræbte sårede tusinder og lagde store dele af havneområdet i ruiner.

Libanons anklagemyndighed bad ifølge Reuters Interpol i oktober om at udstede en arrestordre på to personer, som er identificeret som skibskaptajnen og ejeren af det skib, der i 2013 anløb havnen i Beirut lastet med højeksplosivt ammoniumnitrat. Skibet blev efterladt, hvorefter de farlige kemikalier blev flyttet på et lager i havnen.

Containerrederier genoptager arbejdet i Beiruts terminal efter eksplosion

Maersks kontor i Beirut svært beskadiget af eksplosion

Eksplosionen i Beirut har ødelagt Libanons vigtigste havn totalt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere