ShippingWatch

SF og Radikale: Drop nye tilladelser til oliefirmaer i Nordsøen

I en fælles udtalelse opfordrer regeringens to støttepartier, SF og Radikale, til, at den danske stat dropper planerne om at give olieselskaber lov til at bore efter olie og gas i nye områder af Nordsøen. Enhedslisten og Alternativet mener det samme.

Foto: Miriam Dalsgaard

Den danske stat lukke for nye tilladelser til oliefirmaer, der ønsker at hive olie og gas op af Nordsøen. Det fastslår de Radikale og SF i en fælles udtalelse ifølge DR Nyheder. De to partier ønsker at droppe planerne om at give olieselskaber lov til at bore efter olie og gas i nye områder af Nordsøen helt frem til 2055.

"Jeg vil være stolt over at være med til at sætte en stopper for det danske olieeventyr. Ikke fordi jeg ikke godt ved, at vi har haft masser af gavn og glæde af de indtægter, det har givet, men fordi vi er på vej mod en fossilfri fremtid. Og der er det jo altså vores ansvar nu at træffe de beslutninger, som gør, at vi kommer der hen hurtigst muligt. En af måderne at gøre det på er ved at stoppe nye tilladelser til udvindinger i Nordsøen," siger den radikale leder Morten Østergaard.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs