ShippingWatch

Iran opbringer udenlandsk slæbebåd mistænkt for oliesmugling

Iran mistænker et slæbebåd med 12 filippinske besætningsmedlemmer for at smugle 280.000 liter olie. Rettet.

Den 19. juli blev tankskibet "Stena Impero", der sejler under britisk flag, opbragt af Iran. Det var gengæld for, at briterne 4. juli opbragte det iranske tankskib "Grace 1", sagde en talsmand fra Vogternes Råd dengang. | Foto: Wana News Agency/VIA REUTERS / X07016

Artikel rettet 9.9.19 kl. 12.40: I en tidligere udgave fremgik det, at et tankskib var blevet bragt op, men det er senere kommet frem, at der er tale om en slæbebåd.

Irans kystvagt har lørdag opbragt en udenlandsk slæbebåd i det konfliktfyldte område nær Hormuzstrædet.

Det oplyser det iranske nyhedsbureau Isna.

12 filippinske besætningsmedlemmer er desuden tilbageholdt.

Ifølge Isna meddeler den iranske kystvagt, at skibet var i færd med at smugle omkring 280.000 liter diesel.

Det er ikke oplyst, hvilket land skibet kommer fra.

Iran, der har nogle af verdens laveste brændstofpriser, kæmper mod en stigning i smugling af brændstof fra Iran til de omkringliggende lande. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er ikke sjældent, at Iran opbringer skibe, som bruges til at smugle olie i området ved Den Persiske Golf og Hormuzstrædet.

At opbringe et skib vil sige at tilbageholde det - enten i forbindelse med krig eller for at undersøge det og eventuelt for at beslaglægge lasten.

Området ved Den Persiske Golf er ekstremt vigtigt for verdens olieeksport.

Omkring 40 procent af verdens olieproduktion sejler ifølge erhvervsmediet Bloomberg fra Den Persiske Golf gennem Hormuzstrædet og via Omanbugten ud på Det Arabiske Hav og videre til resten af verden.

Hormuzstrædet har blandt andet også dannet ramme om en konflikt mellem Storbritannien og Iran.

Den 19. juli blev tankskibet "Stena Impero", der sejler under britisk flag, opbragt af Iran. Det var gengæld for, at briterne 4. juli opbragte det iranske tankskib "Grace 1", sagde en talsmand fra Vogternes Råd dengang.

"Grace 1", der har skiftet navn til "Adrian Darya-1", er blevet frigivet.

Onsdag blev syv besætningsmedlemmer frigivet fra skibet "Stena Impero", skrev BBC. Det drejede sig om fem indere, en lette og en russer.

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs