ShippingWatch

EU og fire lande i Sydamerika er enige om frihandelsaftale

EU og fire lande i den sydamerikanske blok Mercosur nåede fredag til enighed om udkast til frihandelsaftale.

Jair Bolsonaro, Brasiliens præsident, kalder aftalen historisk. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Evaristo SA

EU og fire lande i den sydamerikanske blok Mercosur nåede fredag til enighed om et udkast til en frihandelsaftale.

Det siger kilder tæt på forhandlingerne til Reuters.

Brasiliens præsident, Jair Bolsonaro, skriver på Twitter, at EU-Mercosur-aftalen er historisk – en af de vigtigste aftaler nogensinde for hans land.

"Vi har en aftale," siger en kilde til Reuters.

Aftalen er indgået efter næsten 20 års forhandlinger.

Mercosur blev grundlagt i 1991 og består af Argentina, Uruguay, Paraguay og Brasilien. Aftalen mellem de fire lande skal fremme frihandel og den frie bevægelighed.

EU indledte forhandlinger med Mercosur-landene i 2000, og de intensiverede forhandlingerne, efter at præsident Donald Trumps valgsejr i 2016, hvor EU begyndte at lægge mere vægt på at få flere globale handelspartnere.

Denne intensivering har også ført til en frihandelsaftale med Canada samt aftaler med Mexico og Japan.

EU's handelskommissær, Cecilia Malmström, sagde tidligere i denne måned, at en frihandelsaftale med Mercosur var hendes vigtigste prioritet.

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs