ShippingWatch

Schlumberger vil "revolutionere rigmarkedet" med Borr investering

Topchef for olieservicegiganten Schlumberger vil bruge investeringen i Borr Drilling til at få sat gang i en revolution i rigmarkedet, siger han til Dagens Næringsliv.

Foto: Schlumberger

Mens rigselskabet Borr Drilling tog fart med Tor Olav Trøim og Frederik Halvorsen i løbet af foråret, sprang olieserviceselskabet Schlumberger til og investerede 1,8 mia. norske kr. i selskabet for at sikre sig en ejerandel på 20 pct.

Schlumberger køber op i norsk rigselskab  

På en telefonkonference har topchef Paal Kibsgaard løftet noget af sløret for planen med opkøbet, skriver Dagens Næringsliv. Ifølge Kibsgaard vil mange nøglekunder formentlig være glade for aldrig at se dagsrater på rigge igen. Schlumbergers plan er at ændre på den nuværende struktur på kontrakterne, hvor olieselskaber lejer en rig til en fast pris per dag, og hvor rigmarkedet er baseret på en række enkeltkontrakter.

I stedet vil selskabet tilbyde en pakke med forskelige tjenester og teknologi. Betalingen er baseret på et ydelsessystem og de resultater, som opnås i boreoperationen, skriver Dagens Nærringsliv.

"Hvis olieselskaberne kan få hele borepakken inklusiv brøndteknologi og overfladetjenester og ydelsesbaseret, tror jeg, det vil være en fordel for kunden og for det involverede serviceselskab," sagde Kibsgaard på et spørgsmål fra en analytiker.

Borr Drilling investerer 1,3 mia dollars i nye rigge 

Den nye satsning skal investeringen i Borr Drilling være med til at opbygge.

"Rationalet bag vores investering i Borr er generelt at komme tættere på en rigudbyder for at prøve at drive den her adfærd frem og etablere ydelsesbaserede kontrakter, som inkluderer riggen," siger Kibsgaard.

Analytiker Lukas Daul i ABG Sundal Collier tror på ideen og peger på, at Schlumberger har haft succes med totalpakker på land. Derfor er det også naturligt at forsøge sig med offshore.

"Gennem nedturen i olieindustrien har man snakket meget om, hvordan rigkontrakterne er struktureret," siger han til mediet.

Norden-aktionær køber stort op i nyt rigselskab

Borr Drilling og Schlumberger indgår ny samarbejdsaftale 

Borr Drilling satser på flere opkøb 

Mere fra ShippingWatch

Höegh Autoliners går med i klimakoalition

Det norske bilrederi Höegh Autoliners indtræder i klima-alliancen First Movers Coalition, der også tæller Maersk, som ”frontløbere på bæredygtighedsområdet i deres sektor”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs