ShippingWatch

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod over for at falde for aldersgrænse.

Da han for tre år siden blev udnævnt til ny koncernchef i Statoil, så mange ham som en slags overgangsfigur. Med en alder tæt på 60 år var han nemlig betydelig ældre end den afgående koncernchef, Helge Lund, der stoppede i Statoil som 51-årige efter ti år på topposten.

Bestyrelsen i Statoil har haft et ønske om, at Eldar Sætre skulle fortsætte som koncernchef"

Jon Erik Reinhardsen, formand, Statoil
Men Eldar Sætre har vist sig mere holdbar, end de fleste forventede, og nu belønnes han for indsatsen med en forlængelse af sin kontrakt. Det oplyser Statoil.

Sætre havde ellers ret til at stoppe som 62-årig, hvor hans kontrakt naturligt udløb. Den alder når han i 2018, men allerede nu er det altså besluttet, at Statoil-chefen skal fortsætte.

"Bestyrelsen i Statoil har haft et ønske om, at Eldar Sætre skulle fortsætte som koncernchef. Eldar er som koncernchef lykkedes med at gennemføre vigtige ændringer i Statoil. Han har ledet selskabet gemmen en krævende periode for industrien, og Statoil er i dag et stærkere selskab. Han er den rette person til at lede arbejdet med at udvikle Statoil til et bredt energiselskab, med en klar strategi for sikker drift, høj værdiskabelse og lave udslip," siger Jon Erik Reinhardsen, bestyrelsesformand i Statoil, i en meddelelse.

Går senest som 67-årig

Eldar Sætre blev udpeget som koncernchef i Statoil 4. februar 2015 efter at have være konstitueret i stillingen siden oktober 2014.

"Jeg er stolt af de resultater, organisationen har opnået, og mener, at vi er godt rustet til fremtiden. Vi har en høj projektaktivitet, og vi videreudvikler på norsk sokkel. Vi positionerer os som operatør i attraktive områder uden for Norge, og vi er i startfasen med at opbygge en position inden for vedvarende energi. Statoil har leveret konkurrencedygtige afkast og er godt positioneret for at skabe store aktionærværdier også fremadrettet. Jeg glæder mig til at kunne lede selskabet videre," siger Eldar Sætre i meddelelsen.

I følge den nye aftale vil Eldar Sætre senest gå på pension senest, når han fylder 67 år. Med forlængelsen af ansættelsen følger også en pæn lønstigning for Statoil-chefen. Han stiger en halv million norske kroner i fast aflønning til 8,7 mio. norske kroner om året. Dertil kommer pension, en række goder og bonus.

Norsk oliechef får årsløn barberet ned til 100 mio kr

Tidligere Statoil-boss vinker farvel til millioner

Statoil indfører lønstop for ledelsen

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere