ShippingWatch

Udenlandske OW-investorer gør alvor af stævning

Som varslet har en stor gruppe internationale investorer nu stævnet bankerne bag OW Bunkers børsnotering for et trecifret millionbeløb.

En gruppe af op til 30 internationale investorer har nu stævnet bankerne bag OW Bunkers børsnotering for et trecifret millionbeløb. Det fortæller selskabet Deminor, der repræsenterer sagsøgerne.

OW Bunker krakkede i 2014 spektakulært mindre end et år efter sin børsnotering.

Prospektet - en stor rapport om selskabet, der skal sikre, at investorer ved, hvad de investerer i ved en børsnotering - blev udarbejdet af Carnegie og Morgan Stanley. Det er disse, der er stævnet.

"Jeg kan bekræfte, at vi har indgivet en stævning i København mod Morgan Stanley og Carnegie."

OW-investorer sagsøger børsbanker for en halv milliard

"Der er tale om erstatningskrav fra 25-30 internationale, institutionelle investorer på samlet omkring 70 millioner euro (521 millioner kroner red.)," siger den ansvarlige for sagen hos Deminor, Joeri Klein.

Deminor, og sagsøgerne de repræsenterer, forbeholder sig retten til også at sagsøge OW Bunkers tidligere ledelse, konkursboet, kapitalfonden Altor, der sendte OW Bunker på børsen, og Deloitte, der var OW Bunkers revisor.

Søgsmålene vokser

Dermed vokser mængden af søgsmål i sagen om OW Bunkers krak. Også en gruppe danske, institutionelle investorer, private investorer og konkursboet har rejst krav på trecifrede millionbeløb.

Gruppen af danske, institutionelle investorer, der tæller blandt andre ATP, udvidede i september deres søgsmål til også at omfatte investeringsbankerne Morgan Stanley og Carnegie.

"Det er vores vurdering, at bankerne har haft kendskab til OW Bunkers spekulationsaktiviteter, og at bankerne har medvirket til at vildlede investorerne. På den baggrund kan de efter vores vurdering gøres erstatningsansvarlige," skrev ATP's juridiske chef Tomas Krüger Andersen i den forbindelse.

OW Bunker gik på børsen i marts 2014 med en markedsværdi på 5,9 milliarder kroner. Selskabet blev af sine tidligere ejere og investeringsbankerne beskrevet som enormt stabilt og sikkert.

Allerede november samme år gik OW Bunker dog konkurs, da man havde handlet med meget risikofyldte oliekontrakter. Investorer og nye aktionærer mistede alt.

ING afviser at hæve erstatningskrav i OW Bunker sag

OW-investorer stævner Morgan Stanley og Carnegie

Derfor udvides stævningen i OW Bunker-sagen

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere