ShippingWatch

Norsk værft opsiger samtlige 150 ansatte

Et norsk værft planlægger at fyre samtlige af sine 150 ansatte, når ordrebogen er tom til april. Værftsdirektør lover dog at genansatte arbejderne, hvis situationen vender til det bedre.

Foto: Simek

Det norske værft Simek er løbet tør for ordrer og har valgt at opsige samtlige af sine 150 ansatte, når de sidste skib er leverede.

Det skriver erhvervsavisen E24, som henviser til en artikel i lokalmediet Avisen Agder.

"Vi arbejder på to skibe. Det ene leveres i midten af januar, og det andet ved påsketid. At fristille dem koster os for meget. Derfor bliver vi nødt til at at sige folk op. Men tager folk igen, så snart vi har noget at lave," siger adm. direktør Øyvind Iversen til Avisen Agder.

Simek-værftet har hjemme i Flekkefjord og bygger i øjeblikket to fiskebåde.

Sidste år måtte værftet ifølge E24 afskedige et større antal medarbejdere, hvoraf 100 dog blev genansat, da der igen var arbejde til dem.

Italienere tæt på aftale om franske STX

Hyundai Heavy bekræfter stor ordre fra Polaris

Samsung Heavy lander milliardordre på containerskibe

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere