ShippingWatch

Sydkorea vil bygge verdens største LNG-drevne skib

De sydkoreanske myndigheder vil med et pilotprojekt sætte gang i konstruktionen af verdens største skib, der skal sejle på den miljøvenlige naturgas LNG.

Seoul
Foto: Jyllands-Posten

Den sydkoreanske regering lægger sig nu i selen for at udvikle skibe, der sejler på den flydende naturgas LNG, og dermed er mere miljøvenlige.

Med et nyt pilotprojekt vil myndighederne i samarbejde med industrien udvikle verdens største skib på 180.000 ton, som skal sejle på LNG. Det oplyser ministeriet for oceaner og fiskeri i en meddelelse ifølge Korea Herald.

Tilbage i januar lancerede regeringen en task force med lokale myndigheder for at udvikle den maritime sektor til at kunne håndtere bl.a. de nye krav til skibes udlending af svovl, som træder i kraft i 2020 globalt.

"Det pilotprogram er rettet mod at bygge verdens største LNG-drevet skib, som ventes at kunne bane vejen for relaterede industrier i landet," siger vice marineminister Kang Joon-suk i meddelelsen ifølge Korea Herald.

"Vi vil udvide støtten til LNG-drevne skibe for overordnet at hjælpe den maritime industri."

Toyota del af japansk milliardordre på miljøvenlige skibe

Forskere mener, røg fra skibe skaber voldsomme lyn

Lloyd's Register tester nye trends i shipping

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere