ShippingWatch

Maersk Container Industry mister sin topchef

Et af de centrale selskaber i Maersk Transport & Logistics satsning på containerindustrien, Maersk Container Industry, har mistet sin topchef Stig Hoffmeyer. Det sker få måneder efter, at Maersk Lines COO blev bestyrelsesformand i selskabet.

Foto: Pressefoto

Stig Hoffmeyer stopper som CEO for Maersk Container Industry, fremgår det af en meddelelse til selskabets medarbejdere.

Hoffmeyer har været 21 år hos Maersk og startede sin nuværende stilling som topchef for MCI i 2014. Lige siden har han kæmpet med økonomien i selskabet, der producerer containere i Danmark og bl.a. Chile.

Stig Hoffmeyer siger i en kommentar:

"Når jeg ser tilbage på de 21 år i Maersk, har det været et privilegium at lede meget forskellige forretninger. Jeg er taknemmelig for selskabets tillid og opbakning gennem årene, som har gjort det muligt at mobilisere Maersk-kollegaer mod en fælles vision og at vinde som et hold."

Vi takker Stig for hans bidrag i løbet af hans lange karriere, og vi ønsker ham det bedste fremover.

Søren Toft, bestyrelsesformand for MCI og COO i Maersk Line

Han ankom til et rekordstort underskud i 2014 på hele 169 millioner kroner og problemer med at få produktionen på den nye fabrik i Chile til at fungere.

Udover at deadline blev overskredet, og åbningen udskudt flere gange, var produktionen også påvirket af den almindelige afmatning inden for containerindustrien, hvor overkapacitet og dårlige regnskaber gav økonomisk smalhals i branchen.

Det hele pressede MCI så hårdt, at Maersk-gruppen måtte sende 600 mio. kr. til containerproducenten, hvor alene den halve milliard gik videre til fabrikken i Chile.

I år landede MCI et af sine første overskud i lang tid.

Søren Toft ny bestyrelsesformand

I marts i år satte et udvalg af den absolutte top i Transport & Logistics, Maersk nye fokusområde, sig på tre pladser i bestyrelsen, hvilket blev noteret rundt omkring som Maersk Lines ønske om at følge udviklingen i MCI på allertætteste hånd.

Bl.a. blev Maersk Lines nye stærke mand COO Søren Toft bestyrelsesformand, så det er efter aftale med Toft, at Hoffmeyer nu er fortid hos MCI. Søren Toft siger i en kommentar:

"Vi takker Stig for hans bidrag i løbet af hans lange karriere, og vi ønsker ham det bedste fremover," lyder det kort.

Hoffmeyer har været i spidsen for det tidligere Maersk-selskab Dansk Industri Syndikat, hvorefter han kom til Rosti Group, Maersk LNG, Maersk FPSO i 2010 og endeligt MCI i august 2014.

Den nye CEO skal ifølge Maersk have fokus på "innovation, den eksterne kundebase og synergier med Transport & Logistics".

Da Maersk-gruppen besluttede sig for at dele konglomeratet op i to enheder, Transport & Logistics og Energy, fortalte ledelsen, at transportselskaberne nu skal arbejde tættere sammen.

Målet er, at synergierne mellem Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer og Maersk Container Industry skal hæve afkastet af den investerede kapital med to procentpoint.

Hamburg Süd-køb skal åbne Sydamerika for Svitzer

Maersk-top skal rådgive ledelsen i selskabets containerfabrik

Kinas mastodonter skruer op for landets maritime vision 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs