ShippingWatch

Samsung Heavy hyrer australsk sikkerhedsekspert

Sikkerheden skal forbedres på Samsung Heavy Industries' værfter, som i maj blev ramt af en dødsulykke, da en kran faldt. Derfor har koncernen ansat en australsk ekspert med fortid i ExxonMobil.

Foto: /ritzau/AP/Lee Jung-hoon

Den sydkoreanske værftsgruppe Samsung Heavy Industries har hyret en australsk ekspert, som skal forbedre sikkerheden i kølvandet på en dødsulykke i foråret.

Korea Times skriver, at selskabet har ansat Peter Hayward som ny sikkerhedsdirektør. Den 57-årige australier har en fortid i oliegiganten ExxonMobil samt flere andre energiselskaber.

"Vi har høje forventninger til Hayward, som vil forbedre vores arbejdssikkerhed markant," siger en talsperson til Korea Times.

"Vi vil fortsat gøre vores bedste for at holde vores værfter ulykkesfrie og sikre vores ansatte," lyder det fra selskabet.

Samsung Heavy Industries er et af Sydkoreas tre store skibsværfter. I maj blev gruppens værft i Geoje ramt af en dødsulykke, da en kran pludselig væltede. Seks mennesker blev dræbt, mens 20 blev såret.

Sydkoreansk ulykkesværft ramt af brand

Samsung Heavy genåbner ulykkesramt værft

Politiet ransager Samsung-værft efter dødsulykke

Seks døde i stor kranulykke på Samsung Heavy-værft

 

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere