ShippingWatch

Kleven reddet af Hurtigrutens ejere

Den norske værftsgruppe Kleven har fået hjælp fra storinvestorerne bag Hurtigruten og har hentet i alt 300 mio. norske kroner til at drive selskabet videre.

Jagten for Kleven på investorer til den økonomisk plagede værftsgruppe har båret frugt, og investorer har meldt sig på banen.

I alt vil der blive skudt 300 mio. norske kroner ind i Kleven fra blandt andet Hurtigruten og Petter A. Stordalen, der sammen med den britiske fond TDR er storinvestor i Hurtigruten.

Med investeringen får Hurtigruten en ejerandel af Kleven på 40 pct., fremgår det af en meddelelse fra værftsgruppen.

"Det har været vigtigt for os at få nye investorer ind, som tænker industrielt og langsigtet, og som vil være med til at viderudvikle Kleven til at blive verdens mest moderne værftsgruppe, bygget på teknologiske satsninger i selskabet," siger Kjersti Kleven, der er bestyrelsesformand i Kleven.

Kleven og Hurtigruten har i forvejen forbindelse, da Kleven er ved at bygge to nye skibe for Hurtigruten.

"Kleven klarede det bedst, da vi skulle have bygget vores nye ekspeditionsskibe. Det viser, at koncernen er i verdensklasse. Nu styrker vi Kleven, regionen og norsk værftsindustri for fremtiden og gør klar til mere vækst," siger koncernchef i Hurtigruten Daniel Skjeldam om investeringen.

Norge vil hjælpe de trængte værfter med nye milliarder

Norske Kleven arbejder på redningsplan

Maritime leverandører får ny formand

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere