ShippingWatch

Tyske Meyer fordobler investeringer i finsk skibsværft

Den tyske Meyer-familie pumper 185 mio. euro i sit finske værft i Turku, der skal øge stålproduktionen og genopbygge Turku som en moderne samlefabrik.

Tyske Meyer Werft fordobler sine planlagte investeringer på sit finske skibsværft i Turku fra tidligere 75 mio. euro til 185 mio. euro. De øgede investeringer skal øge stålproduktionen på værftet, oplyser Meyer Turku i en meddelelse.

Det familiekontrollerede Meyer Werft overtog hele ejerskabet af Turku-værftet i september 2015 efter at have delt ejerskabet med den finske stat.

Meyer Turku har ordrebogen fyldt frem til 2024, og de nye produktionsfaciliteter vil tidligst være klar i slutningen af 2018, og de vil genopbygge værftet til en moderne samlefabrik for skibe, hedder det i meddelelsen.

"For værftet er det et kæmpe skridt fremad i forberedelser til den stigende internationale konkurrence," siger Jan Meyer, CEO i Meyer Turku.

Meyer Werft overtager hele det finske Turku

Investeringen i Finland er en del af den langsigtede plan for Meyer Turku, der skal øge produktionen og tredoble værdien af værftets produktion i forhold til 2014, hvor Meyer-familien gik ind i det finske skibsværft.

Meyer-gruppens tre værfter synes at befinde sig i en komfortabel situation de næste otte år, hvor værftet kommer til at køre med næsten fuld kapacitet.

Produktionen på Meyer Werft består hovedsageligt af krydstogtskibe.

Meyer Werft: Kapacitet fuldt udnyttet frem til 2024

Finske værfter lokker danske leverandører med ordrer

Tyske Nordsøværfter indgår ny alliance

Medier: Konkursramt STX-værft på vej mod afvikling

Russere overtager resterne af STX-værft i Finland

 

 

 

 

 

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere