ShippingWatch

Harvey presser olieprisen op

De høje priser på oliemarkedet fastholdes fredag morgen, hvor den amerikanske olieindustri er ramt af eftervirkningerne af orkanen Harvey.

Fredag morgen fastholdes de høje priser på oliemarkedet fastholdes, hvor den amerikanske olieindustri er ramt af eftervirkningerne af orkanen Harvey.

Den tropiske orkan vil ifølge Reuters lukke USA's største raffinaderi, Port Arthur i Texas, i op til to uger på grund af de reparationer, der er nødvendige efter stormen.

Det gav sent torsdag en markant stigning i oliepriserne.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 52,75 dollar mod 52,25 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 47,00 dollar mod 47,20 dollar torsdag eftermiddag.

Guld og ædelmetaller følger udviklingen i renten på de amerikanske statspapirer og dollarkursen.

En ounce guld står fredag morgen i 1320 dollar mod 1317 dollar torsdag eftermiddag.

På markedet for industrimetaller stiger kobberprisen fredag morgen til 6833 dollar per ton fra 6779 dollar torsdag eftermiddag.

Amerikanske oliepriser er på vej mod værste måned i et år efter Harvey

Harvey får benzineksporten fra Europa til at stige

Orkanen Harvey sender rater i produkttank til vejrs

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere