ShippingWatch

Svagt offshoremarked rammer Rolls-Royce

På trods af at omsætningen overordnet går frem for Rolls-Royce, så er den maritime forretningsdel fortsat i krise med et nyt dyk i omsætningen. Selskabet har fokus på sin restruktureringsplan, der skal give store besparelser.

Foto: Rolls Royce PR

Den maritime forretning fortsætter med at give bekymrede miner hos Rolls-Royce.

På kort sigt, med de fortsat svage markeder, er vores forventninger til andet halvår mere forsigtige.

Rolls-Royce
For selvom motorproducenten kan glæde sig over, at omsætningen overordnet går frem i koncernen, så dykker toplinjen med hele 15 pct. i den maritime forretning, viser regnskabet for første halvår.

Den maritime ordrebog er stadig svag, og offshoremarkedet er fortsat præget af lave oliepriser ifølge Rolls-Royce, der dog har oplevet bedring i forhold til første halvår sidste år.

For forretningsdelen stiger det underliggende minus til 31 mio. pund mod et underskud på 14 mio. pund i første halvår sidste år.

Omfattende restrukturering

Den maritime nedtur har ført til, at Rolls-Royce, som også har et stigende fokus på førerløse skibe, har vedtaget en stor restruktureringsplan for divisionen.

Den skal give årlige besparelser på mellem 45 og 50 mio. pund og indebærer blandt andet en betydelig reduktion i antallet af medarbejdere. Forventningen lyder på, at tre ud af ti ansatte i forhold til udgangen af 2014 er afskediget fra divisionen ved slutningen af i år.

Da Rolls-Royce fremlagde regnskab for 2014, talte den maritime medarbejderstab 6400 personer, og de seneste tal viser, at selskabet allerede har barberet en god del af det antal. Alene i første halvår af i år er 700 medarbejdere blevet skåret fra, og i dag arbejder 4600 medarbejdere i Marine-divisionen.

Og markedet forbliver udfordrende i resten af året, lyder forventningen fra Rolls Royce. i 2018 vil markedet kun begynde at stabilisere sig igen.

"På kort sigt, med de fortsat svage markeder, er vores forventninger til andet halvår mere forsigtige. Transformation- og restruktureringsbesparelser burde delvist udligne udfordringerne i markedet," skriver selskabet, som forventer, at det rapporterede tab kommer til at lægge på linje med det underskud på 14 mio. pund, der blev leveret i første halvår af 2016.

Overordnet stiger omsætningen for hele Rolls-Royce-koncernen med 6 pct. til 6,87 mia. pund.

Rolls-Royces motorfabrik med nyt trecifret mio-underskud

Svitzer og Rolls-Royce i nyt samarbejde på fjernstyrede skibe

Autonome skibe rykker et skridt nærmere med ny beslutning i IMO

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere