ShippingWatch

Britiske myndigheder undersøger minegigant for korruption

Den engelske rigsadvokat, Serious Fraud Office, undersøger en mistænkelig betaling fra mineselskabet Rio Tinto til en konsulent i 2011, skriver Financial Times.

Foto: PR-foto/Rio Tinto

Den engelske rigsadvokat, Serious Fraud Office, undersøger en mistænkelig betaling fra mineselskabet Rio Tinto til en konsulent i 2011.

Det skriver Financial Times.

Det London-baserede mineselskab Rio Tinto underrettede selv SFO, amerikanske og australske myndigheder i slutningen af 2016 om betalingen på 10,5 mio. dollar (67 mio. kr.) til konsulenten Francois Polge de Combert for hans arbejde i det vestafrikanske land Guinea for seks år siden.

De australske myndigheder har allerede undersøgt betalingen, som førte til fyringen af to højtstående medarbejdere i Rio Tinto. Nu undersøger SFO selskabet for korruption, hvilket kan føre til store bøder for selskabet.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

"Vi vil samarbejde med SFO og andre relevante myndigheder, som vi også har gjort, siden vi underrettede myndighederne om betalingen i november 2016," udtaler Rio Tinto i forbindelse med sagen.

Rio Tinto har aldrig fortalt, hvorfor det oplyste myndighederne om betalingen. Men emails, som blev postet på nettet sidste år, har vist, at højtstående medarbejdere i selskabet har diskuteret betalingen og Francois Polge de Comberts nære forhold til Guineas præsident.

Undersøgelsen af Rio Tinto er det seneste tilbageslag i en stribe af udfordringer for selskabet, siden det for 20 år siden begyndte udforskningen af minen i Guinea, som er den tredjestørste jernmine i verden.

Rio Tinto skruede op for produktionen i 2016

Telefonoptagelser afslører Shell-chefers bekymring for lovbrud

Maersk Line: Indsats mod korruption virker

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere