ShippingWatch

Indien vil skabe national oliegigant

De indiske olieselskaber har været for små og er derfor blevet trynet af globale konkurrenter. Det skal salget af stort statsligt olieselskab nu ændre på.

Foto: Gazprom

Mens danske Dong Energy netop har frasolgt sin oliedivision til et britisk-schweizisk firma, så går man i en ganske anden retning i Indien.

Her ønsker man nemlig at styrke den nationale oliesektor, og derfor indleder den indiske regering nu et salg af det statslige olieselskab Hindustan Petroleum Corporation til et endnu større statsligt olieskab. Det skriver Financial Times.

Køberen af Hindustan Petroleum bliver Oil and Natural Gas Corporation, ONGC, der i lighed med Hindustan også er statsejet. ONGC skal give 4,6 mia. dollars for den indiske stats andel i Hindustan Petroleum, en andel der er på 51 procent.

Den indiske regering har længe haft et udtalt ønske om at skabe en national oliegigant, der i størrelse og økonomisk indflydelse kan matche globale mastodonter som Shell, Chevron og Total. Ambitionen er, at man får en mere gunstig udnyttelse af de indiske oliereserver, der de senere år har været ramt af besparelser fra de internationale oliegiganter i takt med olieprisens fald.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Derudover vil en fusion af de to statsejede, indiske selskaber give muligheder for international ekspansion. Blandt andet har den indiske olieminister tidligere luftet tanken om, at Indien kunne blive medejer i det russiske olieselskab Rosneft.

BP overvejer frasalg af oliefelter i Nordsøen

Olieselskaber slår sig sammen og satser på norsk sokkel

Opec ser stigende efterspørgsel næste år

Forsiden lige nu

Siem Offshore nedtoner håb om bedre marked i 2018

Det norske offshorerederi Siem Offshore fik et større underskud i 2017 end året forinden med et tab på 185 mio. dollars efter stor nedskrivning på skibe. Lave rater vil fortsætte ind i 2018, lyder forventningen.

Brian Mikkelsen rejser hård kritik af Sydkoreas maritime statsstøtte

Den planlagte og omfattende sydkoreanske statsstøtte til værfter og rederier er et problem, mener erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). "Det tipper balancen på markedet. Derfor skubber vi på i OECD for at gennemgå statsstøtten til skibsværfter," siger han til ShippingWatch under sit besøg i Sydkorea.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere