ShippingWatch

Rolls-Royces motorfabrik med nyt trecifret mio-underskud

Norske Bergen Engines, der er Rolls-Royces motorfabrik, har på tre år tabt trekvart milliard norske kr., skriver norske medier. Alene sidste år blev det til et trecifret millionunderskud på bundlinjen.

Foto: Rolls Royce PR

Producenten Rolls-Royce har de sidste år lidt store tab på motorfabrikken Bergen Engines i Norge, skriver det norske medie Sysla, som citerer avisen Bergens Tidende.

Motorfabrikken, der fremstiller diesel- og gasmotorer, har de sidste tre år haft underskud for til sammen 756 mio. norske kr. efter skat. Alene sidste år lød underskuddet på 316 mio. norske kr., og samtidig er salgsindtægterne faldet med 44 pct. i løbet af de sidste fem år. Heller ikke 2017 har indtil videre været et godt år for selskabet, som har gennemført store sparerunder, skriver Sysla.

"I offshoremarkedet har vi ikke hidtil set nogen forbedring, og tallene i år ligger indtil videre på det, vi havde i samme periode sidste år," siger kommunikationsdirektør Helge Skaar til Bergens Tidende.

Rolls-Royces datterselskab hed oprindeligt Bergen Mekaniske Verksted (BMV) og blev stiftet helt tilbage i 1855. Fabrikken begyndte at producere dieselmotorer i 1946, og ifølge Bergen Engines har selskabet siden solgt mere end 7000 motorer, hvoraf 4000 fortsat er i funktion i dag.

Bourbon vil udvikle autonomt offshoreskib

Svitzer og Rolls-Royce i nyt samarbejde på fjernstyrede skibe

Rolls-Royce bygger testcenter for ubemandede skibe

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere