ShippingWatch

Alfa Laval vinder trecifrede millionaftaler på ballastvand

Alfa Laval har indgået to rammeaftaler om levering af systemer til rensning af ballastvand på sammenlagt et trecifret millionbeløb. Den svenske leverandør melder om aktivitet i et marked, der pt. er præget af usikkerhed op til et vigtigt miljømøde i IMO.

Peter Leifland, president for marine i Alfa Laval

Mens andre leverandører af systemer til rensning af ballastvand har udtrykt nervøsitet og pessimisme om markedet i den seneste tid, melder Alfa Laval nu om nye kontrakter.

Den svenske leverandør har indgået to rammeaftaler om levering af systemer til rensning af ballastvand, der sammenlagt har en værdi på 200 mio. svenske kr.

"Vi har i et stykke tid nu set en øget aktivitet og interesse i vores systemer til rensning af ballastvand. De to nye aftaler bekræfter, at markedet bevæger sig," siger Peter Leifland, der er president for Alfa Lavals marinedivision en meddelelse fra selskabet.

Den internationale rederiforening ICS meldte tidligere på ugen ud, at foreningen vil arbejde for, at planen for, hvornår systemerne skal installeres, bliver skubbet med to år. Det vil betyde, at det er først er i 2024, at alle handelsflådens skibe vil have systemerne installeret.

Det er direkte i modstrid mod producenternes interesser og bliver et afgørende punkt på det næste møde i IMO's miljøkomite MEPC, som finder sted i første uge af juli. Der mødes alle verdens lande for ud over indførslen af systemer til rensning af ballastvand, at diskutere shippings bidrag til sænkelse af CO2-udslip.

Alfa Laval skønner, at der i perioden 2017 til 2025 i alt skal installeres 20.000 systemer til rensning af ballastvand.

Store rederier splittet om udsættelse af ballastvand

Redere og producenter i åben krig om ballastvand

Redere vil udskyde krav til ballastvand med to år

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere