ShippingWatch

Ny leverandør af ballastvandsystem godkendt i USA

Som den fjerde leverandør i verden er kinesiske Sunrui blevet godkendt af den amerikanske kystvagt til at operere i amerikanske farvande.

USA's kystvagt har nu godkendt en fjerde leverandørs ballastvandsystem i amerikanske farvande.

Det drejer sig om løsningen fra det kinesiske selskab Sunrui Marine Environment Engineering, fremgår det på kystvagtens blog, og i en meddelelse fra selskabet betegnes typegodkendelsen som "en milepæl."

Dermed er fire leverandørers systemer nu blevet blåstemplet til de amerikanske farvande. Udover Sunrui har norske Optimarin og Oceansaver samt svenske Alfa Laval også opnået godkendelse.

Flere har anslået, at markedet for ballastvandsystemer bliver et milliardmarked for leverandørerne som følge af de skærpede miljøregler, som rederne bliver mødt af i de kommende år. For danske Norden kommer det eksempelvis til at koste mellem 19 og 38 mio. dollars at installere ballastvandsystemer på rederiets skibe over de kommende år.

Sunrui, hvis ballastvandsystem er baseret på filtrering og elektrolyse, er et datterselskab af China Shipbuilding Industry Company Limited (CSIC).

Singapore tilslutter sig IMO's konvention for ballastvand

Ny Bimco-formand stiller skarpt på tre områder

Norden skal bruge op mod 38 mio dollars på ballastvand

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere