ShippingWatch

Skagen-værft runder milliardomsætning i 2016

Omsætningen landede på den anden side af milliarden for Skagen-værftet Karstensens Skibsværft i 2016, som skal levere 12 fartøjer i løbet af de næste år.

Karstensens Skibsværft. PR-foto: Karstensens Skibsværft

Nordjyske Karstensens Skibsværft, der har speciale i nybygninger af fiskefartøjer, ser positivt på fremtiden ovenpå et 2016, hvor selskabet har formået at lande en omsætning på den anden side af 1 mia. kr.

Der forventes en gunstig udvikling i 2017

Karstensens Skibsværft
Af årsregnskabet fremgår det, at værftet i 2016 leverede fire nybygninger til såvel danske som udenlandske kunder, mens ordrebogen over de næste tre år lyder på 12 fartøjer, som skal leveres.

"Der forventes en gunstig udvikling i 2017. Selskabet har som tidligere nævnt således på nuværende tidspunkt ordrer på nybygninger til færdiggørelse i 2017. Der budgetteres med et tilfredsstillende resultat for 2017," skriver Karstensens Skibsværft i regnskabet.

Øger omsætning med 150 mio

Nettoomsætningen gik frem med knap 150 mio. kr. til at udgøre 1,2 mia. kr. i 2016. Og på bundlinjen landede overskuddet på 19,4 mio. kr., hvilket var en tilbagegang i forhold til 2015-resultatet på 26,6 mio. kr., der på det tidspunkt var det klart bedste resultat i de foregående fem år.

"Selskabet har i årets løb afholdt udgifter til klargøring til selskabets kommende nybygningsproduktion," fremgår det af regnskabet, hvor det blandt andet uddybes, at aktiviteterne i Grønland har været udviklet sig godt, hvor datterselskaberne i Nuuk har givet et "tilfredsstillende overskud."

Knud D. Karstensen, der i 1987 købte værftet af sin far, Niels D. Karstensen, er adm. direktør og ejer af Karstensens Skibsværft gennem holdingselskabet KDK Holding Fond. Også Kaship Holding har en ejerandel i skibsværftet.

KDK Holding har også en ejerandel på 50,1 pct. i det andet Skagen-værft Danish Yachts A/S, som blev overtaget i slutningen af 2015.

Nordjyske selskaber undviger oliekrisen

Stor fremgang i Skagen Havn op til ny udvidelse

Karstensens Skibsværft fik bedste resultat i årevis

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere