ShippingWatch

Skagen-værft runder milliardomsætning i 2016

Omsætningen landede på den anden side af milliarden for Skagen-værftet Karstensens Skibsværft i 2016, som skal levere 12 fartøjer i løbet af de næste år.

Karstensens Skibsværft. PR-foto: Karstensens Skibsværft

Nordjyske Karstensens Skibsværft, der har speciale i nybygninger af fiskefartøjer, ser positivt på fremtiden ovenpå et 2016, hvor selskabet har formået at lande en omsætning på den anden side af 1 mia. kr.

Der forventes en gunstig udvikling i 2017

Karstensens Skibsværft
Af årsregnskabet fremgår det, at værftet i 2016 leverede fire nybygninger til såvel danske som udenlandske kunder, mens ordrebogen over de næste tre år lyder på 12 fartøjer, som skal leveres.

"Der forventes en gunstig udvikling i 2017. Selskabet har som tidligere nævnt således på nuværende tidspunkt ordrer på nybygninger til færdiggørelse i 2017. Der budgetteres med et tilfredsstillende resultat for 2017," skriver Karstensens Skibsværft i regnskabet.

Øger omsætning med 150 mio

Nettoomsætningen gik frem med knap 150 mio. kr. til at udgøre 1,2 mia. kr. i 2016. Og på bundlinjen landede overskuddet på 19,4 mio. kr., hvilket var en tilbagegang i forhold til 2015-resultatet på 26,6 mio. kr., der på det tidspunkt var det klart bedste resultat i de foregående fem år.

"Selskabet har i årets løb afholdt udgifter til klargøring til selskabets kommende nybygningsproduktion," fremgår det af regnskabet, hvor det blandt andet uddybes, at aktiviteterne i Grønland har været udviklet sig godt, hvor datterselskaberne i Nuuk har givet et "tilfredsstillende overskud."

Knud D. Karstensen, der i 1987 købte værftet af sin far, Niels D. Karstensen, er adm. direktør og ejer af Karstensens Skibsværft gennem holdingselskabet KDK Holding Fond. Også Kaship Holding har en ejerandel i skibsværftet.

KDK Holding har også en ejerandel på 50,1 pct. i det andet Skagen-værft Danish Yachts A/S, som blev overtaget i slutningen af 2015.

Nordjyske selskaber undviger oliekrisen

Stor fremgang i Skagen Havn op til ny udvidelse

Karstensens Skibsværft fik bedste resultat i årevis

Forsiden lige nu

Alvorlig terminalbrand indhyller Singapore i røg

Der er udbrudt en brand på et terminalanlæg på en af øerne ud for Singapore, oplyser lokale medier tirsdag. Branden betegnes som alvorlig og kan ses langt ud over Singapore, som det fremgår af en video.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere