ShippingWatch

Søfartsstyrelsen klar til testområder med førerløse skibe

Hvis det står til Søfartsstyrelsen, skal der hurtigst etableres zoner i Danmark, hvor autonom teknologi kan testes. Styrelsen er klar til at træde til som partner, lyder det fra direktør Andreas Nordseth.

Førerløse skibe var et af hovedtemaerne, da Danske Maritimes holdt årsmøde onsdag i København.

Maritime teknologiudviklere bør hurtigst etablere forsøg med de autonome teknologier, lød det blandt andet fra Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth. Og nu står styrelsen klar til at udpege en række kystnære testområder, skriver Søfart.

”Vi er klar med de relevante testområder, så hvis branchen kommer med en spændende teknologi, som skal testes til søs, så er vi klar til at træde ind som partner og finde de steder, hvor testen kan blive til virkelighed,” siger Andreas Nordseth til Søfart.

Navigatører sår tvivl om sikkerhed ved førerløse skibe

OMT: Førerløse skibe kræver international lovgivning

Verdens første ubemandede offshoreskib i drift fra 2018

Norge etablerer første testområde for ubemandede skibe

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere