ShippingWatch

Vale sænker forventning til investeringer efter frasalg

Den brasilianske minekæmpe Vale har sænket forventningen til de kommende års investeringer efter et frasalg.

Foto: Vale

Den brasilianske minevirksomhed Vale, der før har købt mineudstyr af FLSmidth, har sænket sine forventninger til de næste års investeringer som følge af et frasalg.

På et pressemøde i São Paulo onsdag har selskabets finansdirektør, Luciano Siani, ifølge Bloomberg News sagt, at Vale i 2018 nu venter investeringer for 4 mia. dollar, mens der i 2019, 2020 og 2021 ventes investeringer for henholdsvis 3,7 mia. dollar, 2,6 mia. dollar og 2,6 mia. dollar.

Tidligere ventede selskabet at investere for 4,5 mia. dollar i 2018, 4,0 mia. dollar i 2019, 3,2 mia. dollar i 2020 og 2,9 mia. dollar i 2021.

Grunden til de lavere investeringsforventninger skal ifølge finansdirektøren findes i et frasalg, som Vale foretog mod slutningen af i fjor. I den forbindelse blev selskabets forretning inden for gødning afhændet til amerikanske Mosaic for 2,5 mia. dollar.

Fordi Vale altså ikke længere ejer forretningen, er det ikke nødvendigt at forvente investeringer på den front, hvilket sætter sig i de samlede investeringsforventninger.

Mineselskab: Forlist tørlastskib var lastet forsvarligt

Vale leverer bedre resultat end ventet

Vale havde rekordhøj jernmalmsproduktion i 2016

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere