ShippingWatch

Sydkoreansk storværft afsætter milliarder til forskning

Det store sydkoreansk værft Hyundai Heavy Industries har afsat 3,14 mia. dollars til forskning og udvikling i de fire forskellige enheder, selskabet bliver delt op i, skriver det koreanske nyhedsbureau Yonhap.

Hyundai Heavy Industries har afsat et beløb på i alt 3,14 mia. dollars til at styrke forskning og udvikling i værftets fire enheder over de næste fem år.

Det skriver det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap.

Hyundai Heavy Industries har været hårdt presset i løbet af de seneste par år, hvor den sydkoreanske værftsindustri har lidt under en dalende ordreindgang især på grund af krisen i offshoreindustrien. Men værftet ser sig altså alligevel i stand til at se fremad.

Aktionærerne i Hyundai Heavy Industries godkendte i februar en plan for en opsplitning af værftsgruppen i fire enheder, som er skibsbygning, elektronik, udstyr til konstruktion og robotteknologi.

"Hver forretningsenhed vil tage et spring frem mod at blive en førende spiller i hvert segment," har Kwon Oh-gap, viceformand for Huyndai Heavy Industries, tidligere udtalt.

Opsplitningen betyder også, at HHI forventer vækst i de forskellige segmenter, og alene i skibsbygningsdelen forventer værftet, at væksten i salget vil stige med 35 pct. frem mod 2021.

I midten af marts meldte HHI ud, at omsætningen i forretningsenheden for skibsbygning forventes at stige til 20 billioner won (17,5 mia. dollars) i 2021, mens driftsindtægterne forventes at være på 2 billioner won (1,7 mia. dollars). Det skal sammenlignes med 14,9 billioner won (13 mia. dollars) i omsætning i 2016 og 105 mia. won (916,2 mio. dollars) i driftsindtægter.

Hyundai Heavy tror på stor salgsvækst i 2021

Sydkoreansk storværft får grønt lys til opsplitning

Hyundai Heavys ansatte strejker fra torsdag

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere