ShippingWatch

Hyundai Heavy tror på stor salgsvækst i 2021

Ovenpå opsplitningen af værftsgruppen tidligere på året forventer sydkoreanske Hyundai Heavy Industries, at salget af nybygninger vil stige med mere end 30 pct. i 2021.

Koreanske Hyundai Heavy Industries forventer ovenpå opsplitningen tidligere på året nu en salgsvækst på næsten 35 pct. salg i segmentet skibsbygning i 2021, skriver det sydkoreanske medie Yonhap.

Værftet har meldt ud, at omsætningen i forretningsenheden for skibsbygning vil stige til 20 billioner won (17,5 mia. dollars) i 2021, mens at driftsindtægterne forventes at være på 2 billioner won (1,7 mia. dollars). Det skal sammenlignes med 14,9 billioner won (13 mia. dollars) i omsætning i 2016 og 105 mia. won (916,2 mio. dollars) i driftsindtægter.

I slutningen af februar fik det sydkoreanske storværft grønt lys af ejerne til at blive splittet ud fra Hyundai Heavy Industries øvrige aktiviteter. Planen skal være med til at redde værftets økonomi.

"Hver forretningsenhed vil tage et spring frem mod at blive en førende spiller i hvert segment," siger Kwon Oh-gap, viceformand for Huyndai Heavy Industries, ifølge det koreanske medie.

Godkendelsen af opsplitningen betød, at Hyundai Heavy kunne igangsætte planen om at splitte forretningen op i fire områder, henholdsvis skibsbyggeri, elektronik, udstyr til byggeri og robotteknologi.

Sydkoreansk storværft får grønt lys til opsplitning

Hyundai Heavys ansatte strejker fra torsdag

Hyundai Heavy fik plus i 2016 på 1,4 mia dollars

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere