ShippingWatch

DSME-værftet i forhandlinger om kæmpegæld

Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering er i færd med at undersøge muligheder for at håndtere en stor gældspost, der skal betales til april, siger storværftets CEO. I alt forfalder der gæld hos DSME for næsten 900 mio. dollars i år.

Foto: Thorbjørn Hansen

Sydkoreanske Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) økonomisk vanskeligheder bliver nu understreget af, værftsgruppen skal lande en aftale om sin massive gæld, der forfalder til betaling i løbet af 2017.

Værftet har samlet set gæld på op mod en bia. won, svarende til 869 mio. dollars, som skal betales i år. Heraf forfalder et lån på 440 mia. won til april, 300 mia. won i juli og 200 mia. won i november.

DSME er i den forbindelse ved at undersøge mulighederne for at refinansiere eller betale gælden, og selskabets CEO har derfor valgt offentligt at kommentere situationen.

"Vi forbereder os på problemet (gælden med forfald i april, red.), og vi arbejder på at lande nye aftaler i de kommende måneder," siger CEO Jung Sung-leep ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap og tilføjer, at DSME også prøver på at få nye ordrer i bogen.

"Vi snakker med en række kunder," siger han.

Daewoo er i gang med en omfattende sparemanøvre, der skal hjælpe med at få værftets kritiske økonomi under kontrol. De store problemer skyldes blandt andet manglende betaling fra olieselskabet Sonangol fra Angola for to borerigge leveret i 2016.

De to koreanske statsejede banker Korea Development Bank (KDB) og Export-Import Bank of Korea har indtil videre pumpet hele 3,5 bia. won i den kriseramte værftsgruppe, men der er nu lukket for hanen, sagde Korea Development Banks CEO for nylig. Daewoo kan derfor ikke længere regne med en ny redningspakke, og DSME må nu klare sig selv i den hårdt pressede koreanske værftssektor.

Gældspost presser koreansk kæmpeværft

Bankchef afviser flere skattepenge til Daewoo

Sydkorea venter flere restruktureringer i hårdt 2017

Sydkoreas værfter kan miste 27.000 ansatte i første halvår

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere